Favorittrestauranter

tirsdag 31. januar 2012

Kyllingburger med avokado, aioli og chilisaus

Det er to grunner til at jeg sjelden bestiller kyllingburger ute. For det første synes jeg det er kjedelig. De fleste smårettaktige spisesteder evner ikke å gjøre denne retten spennende og god. For det andre serveres det stort sett søppelkylling – altså ikke kjøtt fra frittgående kyllinger. På Mat & Mer på Sagene har de imidlertid en kyllingburger (eller kyllingsandwich) som fyller begge kravene. Her er min versjon, komponert etter hukommelsen...





Ingredienser (1 porsjon)
1 kyllingbryst fra en glad fugl
1 eller 2 tynne skiver brød, landbrød/mellomgrovt
1 liten avokado
1 liten bit rødløk
Assortert grønn salat
Noen cherrytomater (kan sløyfes)
Aioli
Søt chilisaus

Fremgangsmåte

Dersom du lager chilisaus selv, lager du denne først. Oppskrift finner du her.

Aioli mikser du kjapt sammen ved å piske en eggeplomme godt sammen med et knust hvitløkfedd, og tilsetter en og en spiseskje mild olivenolje. Pisk godt mellom hver gang, særlig i starten. Bruk en liten stål eller glassbolle og en liten stålvisp. Når du har tilasatt omkring en drøy dl olje, smaker du til med en ss hvit eddik og salt, evt. pepper eller persille.



Rist brødskivene i brødrister, i ovnen eller i stekepanna. Del avokado og rødløk biter. Del gjerne cherrytomatene i to og gi dem et halvt minutt med snittsiden ned i stekepanna dersom du gidder.

Stek kyllingen i panna med olje på ganske høy varme. Salte og pepre. Skru ned varmen til middels og stek videre. Når den er så og si gjennomstekt tar du den til side og lar den hvile noen få minutter.

Smør aioli på brødskivene, legg på salat og kyllingbrystet. Server med avokado, rødløk, tomater og chilisaus ved siden av.


Ellers kan jeg altså anbefale å dra til Mat & Mer på Sagene for å nyte originalen. Den blir servert med fantastisk gode ovnsstekte poteter og kylling fra Vestfold Fugl.

"Mat & Mer er ikke noe vi har sett i New York eller Barcelona. Mat & Mer er en del av Sagene, og vi er her for å spre glede blant våre gjester, og for selv å ha det gøy." (fra matogmer.no)



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...