Favorittrestauranter

lørdag 7. januar 2012

Frisk og lett nudelsuppe for ribbetrøtte ganer

Når julegrana har mistet sine nåler og den siste peissvidde dorullnisse er pakket bort på loftet, da er tiden inne for å ringe jula ut. En respektabel mengde medisterkaker, sossiser, pinnekjøtt, ribbe, surkål, pottiter og saus har på kort tid funnet veien ned i julemagene våre. Det kommer med andre ord en tid da det siste man ønsker å finne på tallerkenen er feit saus, sprøstekt dyrehud og ting som har ligget i lake. Denne suppa ble min løsning i år.


2 porsjoner

Ingredienser
4 store sjalottløk
1 stor gulrot
1-2 biter grillet paprika på glass, i små biter
1 hvitløksfedd
12 dl vann
2 terninger buljong, gjerne asiatisk, feks Tom Yang
2 bunter nudler
3 vårløk
1 rød liten chili, eller så mye du ønsker
2-3 ss fiskesaus
Saft av 1/2 lime
Koriander
Evt. et par kaffir-limeblader



Fremgangsmåte
Finhakk løk, hvitløk og gulrot og fres det i en klatt smør eller olje et par minutter. Skal ikke bli brunt så ikke bruk maks varme. Tilsett vann, chili, vårløk, paprika og buljongterninger (evt. limeblader), skru opp varmen og kok opp.

Smak til med fiskesaus, limejus og dryss over hakket koriander til slutt.

Kok nudlene al dente i saltet vann i en annen kasserolle (eller i samme suppa hvis du føler at du har god kontroll på koketiden til nudler og det øvrige). Nudlene legges i suppeskåler og suppa øses over.








Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...