Favorittrestauranter

mandag 27. februar 2012

Spinat- og bulgursalat med tomat og oliven

Bulgur er fin variasjon til pasta og ris. Litt grovere enn couscous, og gir litt bedre tyggemotstand, etter min mening. Server den gjerne avkjølt blandet med olivenolje, sitronsaft, friske urter og de grønnsakene du måtte ha for hånden. Den klassiske libanesiske taboulleh er et eksempel på dette. Her har jeg dampet spinat med på slutten – en fin måte å bruke opp spinatblader som er i ferd med å visne. Vær rundhåndet med spinaten, for den forsvinner nesten når den blir dampet!


Ingredienser 

3 dl vann
2 dl bulgurgryn
1 ss smør
1 buljongterning
1/2 – 1 pose babyspinat

Agurk
Tomat
Soltørket tomat
Vårløk
Rødløk
Oliven
Chili
Evt. andre grønnsaker du synes passer
God olivenolje
Sitronsaft
Krydder og urter




Fremgangsmåte

Koking av bulgur:
Smelt smør i en stor kasserolle. Bruk tre deler vann/buljong og to deler bulgur. Til to personer holder det med å bruke en espressokopp som målebeger, fordi bulguren mangedobles i volum. Bruker du en desiliter som målestokk, vil 2 dl bulgur være nok til omkring fire personer. Sånn cirka.



Tøm i bulguren og rør grynene rundt i det smeltede smøret i ca 5 minutter på medium varme. Tøm så på vann/buljong. Du kan også krydre vannet med ulike typer tørkede krydder og urter. Skru ned varmen til minimum og legg på lokk.



Småsimre i ca 15 minutter til all væsken er godt absorbert. Halvveis i koketiden legger du i spinaten. Etter 15 minutter, legg et rent kopphåndkle over og sett på lokket igjen. Ta kasserollen av varmen.





Mens bulguren koker deler du opp grønnsakene, blander, og smakssetter med olje, sitronsaft, flaksalt og  krydder. Dill er godt i, persille funker alltid. Varier gjerne. Litt spisskummin gir midtøstenfølelsen.

Server gjerne med yoghurtdressing og hummus for proteinenes skyld.






Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...