Favorittrestauranter

søndag 26. februar 2012

Ostescones med friske urter

Jeg sier som Wallace & Gromit: Cheeeeese!! Ostescones er en glimrende måte å bruke opp overmodne osterester på. Også de siste, halvslappe skuddene i urtepottene får bidra til noe stort her. Det mest geniale med scones er at de ikke trenger heving, og derfor er kjapt å smelle sammen til en sen søndagsfrokost eller kveldsmat. Bruk helst friske urter, det gir en friskere og mer aromatisk smak enn tørkede!




Ingredienser (9 store scones)

5 dl hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt (strøken)
2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 beger Cottage Cheese
1 dl kefir
2 dl vann
3 dl revet ost, gjerne en blanding av flere typer
Friske urter, f.eks. timian, oregano og salvie (kan bruke tørkede i stedet)

Jeg har brukt parmesanrester, en bit av en godt moden, fast sveitserost som ble med hjem etter en Tysklandstur og en håndfull revet Synnøve Gulost. 



Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Bland det tørre. Riv osten.

Rør forsiktig i det våte sammen med Cottage Cheese, revet ost og hakkede urter. Gjem ca 1/4 av osten til å strø over før steking. Ikke rør for mye i deigen, da blir sconesene seige.

Sett ni topper på en bakeplate med bakepapir. Bruk to spiseskjeer. Sørg for så god avstand som mulig mellom sconsene. Strø resten av osten på toppen, og gjerne et dryss hvit eller sort pepper.

Stek til gyldne, i ca 30 minutter. La de hvile 5-10 minutter før du skjærer i dem. Server som de er, med godt smør eller med skinkepålegg og litt friske urter. 




Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...