Favorittrestauranter

onsdag 29. februar 2012

Lunsjblings med sennep og cornichons

Etter en tur på en særdeles velassortert matbutikk blir lunsjkreasjonen gjerne ekstra...sprikende. Men spennende smakfull på en "alt er jo godt"-aktig måte. Kall det gjerne Dagobert-sandwich; en høy stabel pålegg av ymse slag på en brødskive. Ikke så mye vits i å prøve å balansere en skive til på toppen. Cornichons er et fancy fransk ord for sylteagurk, som jeg synes er så stilig at jeg bruker det der jeg kan. Senneps- og eple "slaw" med chili setter kronen på dette kitchy smørbrødet.




Ingredienser (2 personer)

4 skiver brød
2 ts god sennep
1 ts akasiehonning
2 ss god olivenolje
Småsalat, f.eks. feltsalat
God spekepølse
6 cherrytomater
Små sylteagurker/cornichons (+ evt. syltet småløk fra samme glass)
1 grønt eple
1/2 rød chili uten frø (eller så mye du vil ha)
1/2 ts sterk sennep, f.eks. Coleman´s
Litt sitronsaft
Pepper
Evt. små paprika fylt med ost eller annet kitchy tilbehør



Fremgangsmåte

Rist brødet i en tørr, varm stekepanne, gjerne grillpanne. Bland sennep, honning og olje og smør skivene med dette. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten ned i stekepannen. Gi dem 3-4 minutter til de er myke.

Anrett med salat, pølse, sylteagurk og tomater. Bland revet eple med sennep, chili, sitronsaft, pepper og bittelitt salt. Server eplesalaten ved siden av.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...