Favorittrestauranter

mandag 19. mars 2012

Fenikkelsalat med selleri og eple

Selv innbarka rørleggere med Asterix-bart og Obelix-never smelter som smør for denne salaten! Er du litt småskeptisk til rå fenikkel, prøv å gi den noen minutter i stekepanna med litt olje og smør, så blir den supermedgjørlig og riktig søt. Avkjøl den gjerne og bland med andre av dine favorittsalatingredienser.




Ingredienser 2-3 porsjoner

1 fenikkel
2 store stilker stangselleri
1 eple, gjerne grønt
1/2 rødløk
2 ss olivenolje
1 ss smør
Salt
Evt. noen cherrytomater

Fremgangsmåte

Skyll og skrubb fenikkelen. Bruk om nødvendig potetskreller og fjern det helt ytterste skallet som kan være litt seigt. Strimle den tynt, 2-3 mm tykke strimler. Strimle også sellerien, og eplet. Kutt løken i tynne skiver. Bruker du tomater, deler du disse i to.

Varm olje og smør i en stekepanne og fres fenikkel og selleri over medium varme i 7-8 minutter med en god klype salt. Grønnsakene blir da litt mørere og søtere, men de skal fortsatt ha litt tyggemotstand. Avkjøl så mye som mulig.

Bland alt og server som tilbehør til f.eks. potetsufflé, ostesufflé eller som en egen rett sammen med hummus og brød.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...