Favorittrestauranter

mandag 19. mars 2012

Potetsufflé med cheddar og gressløk

Når Larsen dukker opp på middag er det viktig å sette frem noe som metter. Ikke spar på verken karbohydrater, fløte eller smør. Potetsufflé er et egnet spise i denne forbindelse. Gjerne servert med hans favorittfenikkelsalat og brødkrutonger. Siden han har jobbet med rør i alle år, har han også et kjært og nært forhold til hummus – så det settes også på bordet!




Ingredienser (2-3 porsjoner)

8-10 Amadine- eller mandelpoteter
1 dl matfløte
1 ss smør
2 eggeplommer
1 dl finrevet cheddar
2 eggehviter
En håndfull hakket gressløk
Salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

Skrell potetene og legg dem i en kasserolle med kaldt vann. Kok opp og småkok til de er møre. Tøm av vannet og la de stå og dampe av seg mesteparten av væsken som er igjen (3 minutter).

Sett ovnen på 225 grader.

Mos potetene forsiktig, med potetstapper eller en stor gaffel. Ikke bruk blender/stavmikser, da blir den så seig. Bland inn fløte, smør, eggeplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og fold disse inn i potetmassen.

Smør ildfaste porsjonsformer eller en større form med nøytral olje, f.eks. solsikkeolje og fyll disse nesten til toppen. Stek nederst i ovnen i ca 20 minutter.

Server gjerne med salat, smørdampede grønnsaker, scones eller ferskt brød. Passer også godt til spekemat.

Prøv gjerne denne salaten med fenikkel, selleri og eple.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...