Favorittrestauranter

onsdag 7. mars 2012

Krydret brødsmulepanering

Dårlig samvittighet over å ha kastet litt for mange brødskalker den siste tiden? Lyst og lett brød er supert når det er ferskt, men blir fort alt for tørt til å kunne brukes til noe fornuftig. For uten panering da. Panering er guds gave til litt kjedelig kjøtt. Det gir en knasende salt og sprø overflate, og kan forvandle selv pinner av fiskeavskjær til noe (tilsynelatende) spiselig. Klart det er magi!




Ingredienser

Brød, gjerne gammelt og tørt
Krydder
Salt
3 hvitløksfedd

Fremgangsmåte

Dersom brødet er knusketørt kan du legge det rett i mikseren. Dersom det fortsatt er litt fuktig, legger du det i skiver utover en stekeplate og tørker det i ovnen på ca 100 grader.

Kjør i en blender sammen med hvitløk og krydder. Bruk de krydderne du liker, chili hvis du vil ha litt kick, eller hold deg kun til middelhavskrydder dersom du vet du skal bruke smulene til den type mat. Salt og pepper er en selvfølge. Paneringen må være litt salt.

Kan fryses ned i poser eller tupperware til senere bruk. Glimrende!
Prøv gjerne kalveschnitzel med denne fortreffelige paneringen. I den blandingen er det brukt en fin miks av ulike middelhavskrydder som basilikum, samt litt tørket chili og røkt paprika.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...