Favorittrestauranter

mandag 5. mars 2012

Biff med brie og kirsebærsaus

Hadde lyst på biff, men slet med å finne på spenstig tilbehør. Noen hermetiske kirsebær var kjøpt inn til dessert, og brien var blitt til overs fra en hvit pizza. Syntes biff med brie og kirsebærsaus hørtes veldig kult ut, og smakene passet godt sammen i mitt hode. Kunne sikkert brukt en litt kraftigere brie, men det får bli neste gang. Spander gjerne en god rødvin.


Ingredienser (2 personer)

2 stykker biff, gjerne indrefilet
10 småløk/delikatesseløk
10 små Amadine-poteter eller tilsvarende kokefaste poteter
Brie

Saus:

3 sjalottløk
3 ss smør
5 ss rødvinseddik
5 ss vann
3 ss soyasaus
Hermetisk kirsebær
+ 1 dl av saften
1/2-1 dl matfløte (avhengig av hvor tykk og mild du ønsker sausen)



Fremgangsmåte

Legg småløken i en liten ildfast form og dynk med litt solsikkeolje, god eddik og salt. Vend om, legg over aluminiumsfolie og bak i ovnen på 200 grader til det er klart for servering (omlag 30-40 minutter).

Del potet i tynne skiver og råstek i panna med litt solsikkeolje og salt. Litt smør kan tilsettes på slutten.

Finhakk sjalottløk og fres i panna med smør i 6 minutter på middels varme. Tilsett vann, soyasaus, kirsebærsaft og eddik og reduser i noen få minutter til det er nesten halvert. Tilsett fløte helt på slutten og la forsikig koke til passe tykkelse. Smak til. Tilsett kirsebær.

Du kan velge å sile fra løken før du tilsetter fløte. Da får du helt glatt saus, og en slags løkkompott i tillegg som smaker utrolig godt. Jeg har brukt den som tilbehør. Man får aldri for mye løk.



Romtemperert biff saltes og pepres og stekes i ca 2 minutter på hver side på høy varme (i fett som tåler høy varme, feks margarin eller solsikkeolje), for å få stekeskorpe. Reduser deretter varmen og stek ytterligere så mye du ønsker, avhengig av tykkelsen. Husk å legge på brie når du snur biffene, slik at den rekker å smelte litt. Sett alternativt panna i ovnen i noen minutter. La biffen hvile halvparten av steketiden før du serverer.

Til biffen ble det åpnet en flaske 2009 Zinfandel fra Seghesio, Sonoma County.









Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...