Favorittrestauranter

onsdag 18. april 2012

Salat med bakte poteter, brie og smilende egg med sennepsvinaigrette

Det er sjelden kaféer og gjennomsnittlige restauranter overrasker med salater utenom standard cæsar og kylling. Det kan dukke opp en og annen mozzarella, og de siste årene har chevré vært en gjenganger. Men det er lite eksperimentering på den fronten, har jeg inntrykk av. I Trondheim fikk jeg imidlertid en fantastisk salat for noen år siden. Den hadde poteter, egg, sylteagurk, løk og masse sprø salat, samt en syrlig og kremete dressing. Den har jeg aldri glemt. Her er en inspirert variant.



Ingredienser (4 porsjoner)

1 issalat eller blandet grønn salat etter ønske
1/2 rødløk
10 små sylteagurker i biter
6 egg, bløtkokte
1 pk brie (250 g), romtemperert
1 pk spekeskinke

Sennepsvinaigrette
2 ss majones
1 ts Dijon-sennep
2 ss sitronsaft
1 ss sherryeddik
1/2 ts sukker
0,5 dl vanlig olivenolje
En god klype Maldon-salt

Fremgangsmåte

Del potetene i grove biter og bak de i ovnen med olje og noen dryss godt salt i en ildfast form. Avkjøl de nesten helt.

Miks alle ingrediensene til vinaigretten, oljen til slutt.

Kok egg til de er smilende, dvs. med lett flytende plomme.

Riv issalat eller annen grønn salat. Strimle spekeskinke, kutt rødløk i tynne halvsirkler, og agurk i mindre biter. Anrett med poteter, halve egg, biter av brie og vinaigrette.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...