Favorittrestauranter

lørdag 7. april 2012

Bananis med rom, karamellisert bananchips og varm sjokosaus

Jeg har alltid trodd at det vil være vanskelig å få skikkelig banansmak i hjemmelaget is, når man ikke bruker kunstige smakstilsetninger. Men jeg tok heldigvis feil! Her har jeg riktignok brukt bittelitt bananessens i tillegg, men det er strengt tatt ikke nødvendig hvis du bruker skikkelig modne bananer! Med denne fremgangsmåten funker det utrolig bra, smaksmessig. Er du glad i banan og alt søtt med banansmak, er dette isen for deg!




Ingredienser (4-6 porsjoner)

3 svært modne bananer
2,5 dl kremfløte
3 dl H-melk
80 g sukker
4 eggeplommer
1/3 ts salt
1 ts vaniljeekstrakt
3 ss brun rom
1-2 ts bananessens (kan sløyfes, kjøpes i asiatisk dagligvare, f.eks. TT Marked i Torggata, Oslo)

Sjokoladesaus
50 g smør
50 g brunt sukker
50 g sukker
2 dl kremfløte
60 g mørk kokesjokolade (bruk mer hvis du liker kraftig sjokoladesmak)

Bananchips
To håndfuller ferdig tørket bananchips
5 ss sukker
3 ss vann



Fremgangsmåte

Bland melk, fløte, vaniljeessens, salt og et par spiseskjeer av sukkeret i en kasserolle. Bruk godt modne bananer, helst bør skallet være brunflekket for å ha den rette aromaen. Del bananene i biter (et par cm tykke omtrent). La disse koke i fløtemelken i omkring 10 minutter.

Legg en finmasket sil (gjerne en litt kraftig, stiv en i stål) over en bolle og øs opp bananbitene med en pastasleiv. Trykk bananen gjennom silen med baksiden av en stor metallskje eller lignende. Det lille seige som blir igjen i silen på slutten, kaster du. Gjør denne operasjonen i to omganger. Det er litt tidkrevende og tungt, men resultatet blir best når det gjelder konsistens på isen – som jeg synes er vel så viktig som smaken! Alternativt kan du mose bananene med en stavmikser eller i blender.

Bland bananmassen sammen med fløtemelka igjen.

Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret til det er godt blandet og bittelitt luftig i en kasserolle. Tilsett bananmelka litt etter litt mens du pisker godt med en stålvisp. Hvis eggeplommene blir veldig varme veldig brått, koagulerer de, og du må starte på nytt. Når alt er godt blandet, setter du kasserollen på varmen og varmer forsiktig opp til det såvidt tykner litt. Pass svært godt på, så massen IKKE koker!

Ta til side og avkjøl. Tilsett rom.

Kjør deretter i en ismaskin eller frys rett i fryseren. Rør da noen ganger under innfrysning for å hindre krystallisering. Denne oppskriften har alkohol og dette hjelper også mot krystalldannelse ved innfrysning.

Bananchips:
Varm sukker og vann i stekepanna til det blir gyllent, tilsett bananchips og vend om slik at chipsene blir dekket. Legg ut over oljet bakepapir. Separer noen før karamellen stivner, slik at du har noen hele, fine chips å pynte med. Resten knuser du i en pose når de blir kalde.

Sjokosaus:
Kok opp smør, sukker, brunt sukker og fløte i en kasserolle. Ta av varmen og smelt sjokoladen i den varme blandingen.





Interessert i flere spennende desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Kjempegod, fløyelsmyk iskrem kan lages uten melk og sukker! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



1 kommentar:

Anonym sa...

så mye godt det var her!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...