Favorittrestauranter

fredag 14. desember 2012

Vintersalat med bakt potet, haloumi og pinjekjerner

Salat er kanskje typisk sommermat for de fleste, men kan fint spises på vintersid også! Kunsten med å lage en salat som i seg selv fungerer som fullstendig middag, er å tilsette ingredienser som metter i tillegg til de lette grønnsakene. Server dem gjerne litt varme eller lunkne i salaten. En rest med haloumi eller feta er finfint å bruke. Likeså ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter.





Ingredienser

Poteter
Løk
Småsalat, gjerne en blanding
Stangselleri
Paprika, har brukt rød og grønn her
Purre
Haloumi (salt, fast ost som kan stekes)
Pinjekjerner (eller andre nøtter)

Dressing
1 eggeplomme
Ca. 0,5–1 dl mild olivenolje
1 ss rømme
1 ts eddik
2 ts sitronsaft
Litt vann muligens
Salt
Pepper
Litt chili om ønskelig

Fremgangsmåte

Del potetene og løken i biter og bak i olje og salt i ovnen til de er møre (225 grader).

Del haloumi i små terninger og stek i litt olje ca. 5 minutter i stekepanna til de er gyldne. Legg til side på litt tørkepapir.

Pisk inn litt og litt olivenolje i eggeplommen (start med noen dråper) til du har en tykk majones. Du kan evt. bruke ferdig majones, men den er veldig kraftig og ikke like god på smak synes jeg. Tilsett eddik og sitronsaft, smak til. Rør inn litt rømme og evt. litt vann. Dressingen skal etterhvert bli ganske flytende (og ikke lengre ligne på majones.) Smak til med salt og pepper og evt. litt finhakket chili eller tabasco for litt sting.

Del selleri, paprika og purre i små biter. Vend dette i dressingen.

Rist evt. nøttene i en varm panne.

Fordel salat på tallerkener, legg på litt avkjølte poteter og selleriblandingen. Topp med haloumi og nøtter.





Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...