Favorittrestauranter

søndag 30. september 2012

Rynkeby tomatsuppe med stekt halloumi

Da jeg var på den ikke spesielt store nærbutikken her om dagen, så jeg til min store glede at de hadde Rynkeby tomatjus! Den er dessverre ikke økologisk, men jeg er en av dem som synes tomatjus er fantastisk godt, og ble derfor jublende fornøyd. Tomatjus smaker friskt og bringer assosiasjoner til gazpacho og Bloody Mary. En skvis med sitron og det er den perfekte drikk når man både er tørst, evt. litt saltfysen. Jusen kan også enkelt omsettes til en mild og barnevennlig tomatsuppe.




Ingredienser (2 personer)

1 liter Rynkeby tomatjus
1/2 squash
2 gulrøtter
1 Halloumi
1 ss Worchestersaus
1ss rødvinseddik
1 ss sitronsaft
Salt, pepper
Friske urter (timian, oregano, basilikum)
Evt. ekstra tomat: 1/2 beger cherrytomater

Fremgangsmåte

Del grønnsaker i mindre biter og fres disse i litt olje på medium/sterk varme i 5-6 minutter. Tilsett halve cherrytomater og fres litt til. Tilsett de øvrige ingrediensene (untatt urter) og kok i 5-10 minutter til grønnsakene er møre. Imens deler du halloumien i mindre biter og steker den i 5-6 minutter i litt olje til de har fått gyllen farge på alle kanter.

Tilsett urter til slutt. Øs opp i suppetallerkener og legg i varm halloumi, noen drypp god olivenolje og nykvernet pepper.




Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...