Favorittrestauranter

lørdag 25. august 2012

Sprø og saftige gluten- og gjærfrie rundstykker

Noen ganger er suget etter god gjærbakst skikkelig prekær. Med glutenallergi kan dette være litt stressende. Heldigvis er det enkelt og raskt å lage ferske rundstykker hjemme. Med godt smør og rørte bær setter et par av disse en stopper for suget sporenstreks! Her er det ingen gjær og ikke hvetemel, men med chiafrø, linfrø og fiberhusk blir rundstykkene likevel sprø utenpå, saftige inni og skikkelig gode på smak! Ikke kutt ut saltet, her ligger nøkkelen til mye av den gode smaken...





Ingredienser (8 stk)

2 dl glutenfri økologiske havregryn
2 dl fin glutenfri melblanding (Toro)
2 dl fullkorns rismel (kan erstattes av annet glutenfritt mel eller melmix)
2 dl knuste linfrø
2 dl vann
1 dl hampolje eller rapsolje
1 strøken ts salt
4 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
2 ss chiafrø + 2 dl vann
Valmuefrø (eller andre frø)


Fremgangsmåte

Rør ut chiafrøene i 2 dl vann og la svelle til det blir geleaktig, ca 10 min.

Bland alle ingrediensene og la dette stå i 15 minutter før du former deigen til åtte rundstykker. Fukt hendene med vann mens du jobber, så klistrer ikke deigen seg fast. Legg dem på en stekeplate kledt med bakepapir. Dryss over frø til slutt, og stek rundstykkene ved 200 grader til de er gyldne, omkring 35-40 minutter.

Valmuefrø gir meg en herlig, nostalgisk barndomsflashback, og assossiasjoner til loff... :-)

Er du på utkikk etter flere gode glutenfri oppskrifter, ta en titt på tankekilden.com!







Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...