Favorittrestauranter

onsdag 11. april 2012

Salma-tartar på toast

Ikke all snækks kan sies å være godt for både kropp og sjel – dette er definitivt et unntak! Rå laks er og blir en av mine favorittingredienser, mye på grunn av variasjonsmulighetene. Noen synes imidlertid konsistensen på rå fisk føles ekkel i munnen. Et triks for å få Salmaen litt "fastere i fisken", er å la den ligge i en salt/sukkerblanding i en liten halvtime, før den deles i mindre biter. Denne lille retten fungerer fint som forrett eller som fingermat. Sørg for å legge på fyllet kort tid før servering, slik at toasten beholder sprøheten.




Ingredienser (ca. 16 stk)

16 skiver lyst brød i små ruter eller baguette i tynne skiver
400 g Salmalaks eller annen fersk laks
2 ss finhakket rødløk
4 ss soyasaus
Finhakket dill
Maldon-salt

1 stor avokado eller to små
Saft av en halv lime
3 ss rømme eller creme fraiche
Maldon-salt

Fremgangsmåte

Fordel brødskivene utover en stekerist med bakepapir og tørk i ovnen på 175 grader til de er sprø og såvidt gyldne i kantene.

Mos avokadoen og bland med rømme og limesaft. Smak til med et par gode klyper salt.

Kutt laksen først i skiver, deretter i små, små terninger (omkring 0,5 x 0,5 cm). Bland med rødløk, dill, soyasaus og et par dryss salt.

Fordel en liten spiseskje guacamole på hver skive og topp deretter med laksetartaren. Server med ekstra lime og salt.




Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...