Favorittrestauranter

søndag 1. april 2012

Popcornis med karamellpops

Vulgært godt! Ingen aprilsnarr dette. Det skjer noe mirakuløst i møtet mellom søtt og salt som ikke kan beskrives. Og popcorn har en sånn nostalgisk og uskyldig, men likevel herlig frekk smak. Smaken lar seg enkelt overføres til fløtemelk, som deretter piskes inn i eggedosis. Veldig enkelt. Lag den helt glatt eller tilsett knasende karamellpopcorn til selve isen. Server med karamellsaus eller karamelliserte popcorn-pops. Sikker vinner.




Ingredienser (Ca 7 dl ferdig is, 2-4 porsjoner)

3,5 dl H-melk
2 dl kremfløte
0,75 dl sukker
3 eggeplommer
1 ts vaniljeekstrakt (eller 1 vaniljestang)
1 pose ferdigpoppet popcorn (75 g)

Fyll:
50 g smør
2 toppede ss brunt sukker
5 ss kremfløte

Pynt:
2 ss sukker
2 ss vann
1 ts smør

Maldon-salt

Fremgangsmåte
Legg til side 2-3 never av popcornet til pynten og fyllet.

Tøm resten av popcornet i en kasserolle sammen med melk, fløte, (2/3 av) sukker og vaniljeekstrakt. Kok såvidt opp, trekk av varmen, legg på lokk og la trekke i 30 minutter.



Sil av popcornet, press all væsken ut. Pisk eggeplommer og den resterende 1/3 av sukkeret lett sammen i en kasserolle, til sukkeret er oppløst. Tøm over fløtemelken mens du fortsatt visper. Skru på plata og varm opp melkemassen. Pisk hele tiden med en stålvisp og følg godt med. Når du ser at det er like under kokepunktet (melken "dirrer"), trekker du til siden. Blandingen skal ikke koke, men tykne. Samme prinsipp som når man lager vaniljesaus eller vaniljekrem.

Avkjøl (kan godt avkjøle i kjøleskap over natten).

Hvis du gidder kan du gjøre som jeg har gjort her: Skjære bort de brune skalldelene av det resterende popcornet. Du vil da sitte igjen med noen fine, helt hvite "baller" av popcorn. Disse bruker jeg til pynt. Avskjæret bruker jeg til fyllet.



Smelt smøret og brunsukkeret til fyllet i en stekepanne. Brunsukkeret smelter ikke helt, men forblir litt sukrete i konsistensen. Tilsett fløte og rør godt. Du vil få en ganske flytende masse, som ikke helt blander seg. Tøm avskjærpopcornet over i dette og rør til alt er godt blandet. Strø gjerne ørlite Maldon-salt over. Tøm over på en tallerken og avkjøl.



Vask stekepanna og smelt forsiktig det hvite sukkeret med vannet til det blir lyst gyldent. Følg godt med, det får fort farge. Rør hele tiden med en tresleiv. Når det er lyst brunt tilsetter du smøret og rører inn. Du får da flytende men seig karamell. Vend de fine popcornballene i denne karamellen. Fordel utover et oljet bakepapir og separer dem, slik at de ligger enkeltvis. De skal bli lette og sprø.



Kjør melkemassen i en ismaskin eller frys direkte i fryseren. Rør noen ganger under innfrysingen. Tilsett fyllet når massen begynner å bli stiv. Server med karamellpops. Isen er best de første 3-4 dagene.





Interessert i flere spennende desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Kjempegod, fløyelsmyk iskrem kan lages uten melk og sukker! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



1 kommentar:

Anonym sa...

Sykt god! Og med knasende karamellpops,enda sykere....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...