Favorittrestauranter

lørdag 28. januar 2012

Superenkel lakrisiskrem!

Jepp, første forsøk på å lage lakrisis selv gikk langt over forventningene! Og gleden var stor, for lakrisis er noe av det mest vanvittig fantastiske jeg vet om. Første gangen jeg smakte lakrisis var en åpenbaring. Nå har Dream-isen kommet ut med en lakrisversjon, og det virker til å ha blitt en suksess. Men en ting er sikkert; ferdigkjøpt is du får på butikken er ingen favoritt for magen min. Jeg mistenker at tilsetningsstoffer har skylda. Isen jeg lager selv eller kjøper dagsfersk funker derimot helt fint!




Nå skal det jo sies at denne oppskriften inneholder "kunstig" godis da, lakrisen er ikke fri for rare greier, men tydeligvis funker det bedre likevel. Har nå gått til innkjøp av rålakrispulver og eksperimenteringen fortsetter!


Ingredienser
2 dl kremfløte
2 dl matfløte
2 dl helmelk
4 stk Kick lakrisstenger
2 poser salt Lakrisstrøssel fra Freia



Fremgangsmåte
Varm opp matfløten og smelt Kick i fløten mens du rører. En fordel å dele lakrisen opp i små biter først. Tilsett en pose lakrisstrøssel (gjem den andre til å drysse over isen ved servering). Rør godt til all lakrisen er smeltet og tilsett resten av fløte og melk. Varm opp til kokepunktet og avkjøl så. Sett gjerne kasserollen i kaldt vannbad i oppvaskkummen for å få en raskere avkjøling.

Når lakrismelken er avkjølt heller du det i en ismaskin eller i en frysesikker beholder og legger i fryseren. En ismaskin har den fordelen at den rører i isen under hele innfrysningen, og du unngår dermed at isen krystalliserer seg. Med kontinuerlig røring får du en fløyelsmyk iskrem. Hvis du ikke bruker ismaskin, husk på å røre noen ganger for hånd under innfrysingen.



For å gjøre isen ekstra spennende, smelter du nok en pakke med lakrisstrøssel over vannbad (evt. med noen ss kremfløte), og rører sausen forsiktig inn i isen når den nesten er halvfrosset. Poenget er å lage en "ripple" eller marmorering med sterkere lakrissmak i isen. Du kan også tilsette lakrisstrøsselet som det er i isen for å få iskrem med biter.

Det fine med å lage isen selv, er at du kan bestemme hvilken styrke du ønsker på smaken. Tilsett mer lakris dersom du ønsker en kraftigere smak. Du kan også eksperimentere med flere typer lakris eller annet godteri, som f.eks. hockeypulver, tyrkisk pepper e.l. Go bananas! Men husk at store mengder "smak" kan få følger for konsistensen på isen.

Mama!!




Interessert i flere spennende og enkle desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Kjempegod, fløyelsmyk iskrem kan lages uten melk og sukker! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...