Favorittrestauranter

søndag 17. juni 2012

Mettende salat med bacon, paprika og syrlig sennepsdressing

Denne var egentlig en litt sånn "kaste sammen det jeg har"-salat, men viste seg å være en fantastisk bra smakskombo! Både vanlige poteter og søtpoteter er brukt her, og det gir en god variasjon. Begge typer poteter bakes i ovnen, i stedet for å kokes – smaken blir så mye bedre. Lar du potetene avkjøles en god del før du spiser dem synker også GI-en og salaten blir mindre belastende for blodsukkeret.




Ingredienser (2-3 porsjoner, middag)

10 små Amadine-poteter
1 stor søtpotet (forholdet mellom potettypene bestemmer du selv)
1 rød, avlang paprika
1 pose miniruccola
1 neve cashewnøtter
1 liten rød chili
1 liten neve fersk basilikum
1 liten pakke bacon

Dressing
2 ss rømme
Saft av 1/2 sitron
6-8 sylteagurker i små biter
1/2 ts Dijon-sennep
1 ts ketchup
Salt og pepper
2 ss vann

Fremgangsmåte

Vask og del potetene i to eller tre. Skrell søtpotet og del i omtrent like store terninger. Legg i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak midt i ovnen på 220 grader til potetene er møre og gyldne.

Del bacon i biter og sprøstek. Legg til side på tørkepapir.

Vask paprika, del i små biter. Grovhakk nøtter. Surr på middels til høy varme i en stekepanne med litt smør og olje, en klype salt, finhakket chili og pepper. Tar ca 7-8 minutter.

Vask og tørk ruccola og basilikum. Bland med potetene, bacon og paprikamiksen.

Bland alle ingrediensene til dressingen og server ved siden av.




2 kommentarer:

Unknown sa...

Hei. Så bra blogg. Håper det kommer flere for sarte mager oppskrifter. Skal begynne på FODMAP nå, hatt irritabel tarm i mange år og nettopp hørt om denne dietten. Blir spennende:)

klizz sa...

Hei,
så hyggelig at du synes det! FODMAP-dietten har absolutt noe for seg! På nettet finnes etterhvert en god del nyttig info om temaet. Har vært litt i tvil om jeg skulle fortsette denne bloggen, nå som dietten min har fått en del restriksjoner. Vurderer å starte en ny – i en litt annen drakt, og med litt mer helsemessig vinkling... :-) Vi får se!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...