Favorittrestauranter

onsdag 6. juni 2012

Super toretters restemiddag: Frisk gulrotsuppe og røkt ørret med gressløksaus

Når ingrediensene i kjøleskapet overhodet ikke henger i hop, så er det jo greit å lage to ulike retter. Med få ingredienser i hver rett (hvis man ser bort fra krydderet), så er det ikke nødvendigvis mer jobb enn å lage én rett. Hadde litt problemer med å kombinere mine to hovedingredienser som var røkt ørret og gulrot. Fikk ikke det helt til å stemme. Så da ble det ørret til "forrett" og gulrotsuppe til hovedrett. Eventuelt omvendt. Gulrotsuppa er uten løk og hvitløk.



Ingredienser

Røkt ørret (rest)
Slangeagurk
Frøknekkebrød eller kjeks

Gressløksaus:

2 ss lettrømme (evt. laktosefri)
4 ss yoghurt naturell
4 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket dill
1/2 ts Dijon-sennep
Skall av 1 lime
1 ts tabasco

Suppe

10 gulrøtter

2 ss smør
3 ss olivenolje
1 ts spisskummen

1 liter vann
2 kyllingbuljongterninger
1 sitrongress
2 røde chili, eller etter smak

2 dl kremfløte
2 ss worchestersaus
En neve hakket frisk timian
Pepper

2 sjampinjonger

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til gressløksausen. Høvle agurk i tynne skiver med en ostehøvel, mandlin eller potetskreller. Server dette til laksen, gjerne med noen salte kjeks eller hjemmelaget knekkebrød som her.

Skjær sopp i skiver og stek på middels varme i litt smør i 7-8 minutter. Legg til side.

Kutt gulrøtter i små terninger og surr sammen med spisskummen i smør og olje i 5 minutter. Skal ikke bli brunt. Tøm på kyllingbuljong, chili og sitrongresset og la koke til gulrøttene er møre.

Fjern sitrongresset og kast det.

Ta av ca 1/3 av suppa og mos med stavmikser, hell tilbake sammen med resten av suppa.
Smak til med de øvrige ingrediensene

Server med sopp på toppen og drypp gjerne over litt av din fineste olivenolje!








Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...