Favorittrestauranter

lørdag 14. juli 2012

Salat med rød quinoa, spinat, feta og basilikum

Quinoa, også kalt "alle korns mor" og "inkaenes gull" er kanskje det mest næringsrike kornproduktet du kan spise. Både den hvite og den røde quinoaen inneholder hele 12-18% proteiner – med den komplette rekken av alle de essensielle aminosyrene. Quinoa er mineralrikt, glutenfritt og lettfordøyelig og kan med fordel brukes i stedet for f.eks. ris eller couscous. Tilberedningen er den samme og smaken er mild og god. Avkjøl den lett og bland med dine favorittgrønnsaker, og du har et kraftmåltid som holder deg gående lenge!




Ingredienser
2 porsjoner

2 dl rød quinoa, godt skylt
2,5 dl vann
Noen store never frisk spinat, grovhakket (eller annen grønn salat)
1 liten pakke feta
Frisk bladpersille
Frisk basilikum (bruk de urtene du har for hånden eller i fryseren)
Gode oliven
2 stilker stangselleri
Evt. litt hakket rødløk (dropp denne for FODMAP-fri versjon)
God olivenolje
Saft av 1 lime eller 1/2 sitron
Salt og pepper


Fremgangsmåte
Kok quinoa som anvist på pakken. La dampe godt av og avkjøles nesten helt, ved f.eks. å spre grynene utover en fjøl.

Hakk alt det grønne, samt stangselleri og bland med quinoaen. Tilsett oliven, og smak til med de øvrige ingrediensene.

Tips til kjøp av quinoa!
Bruk fortrinnsvis økologisk quinoa, så er du sikker på at du ikke fyller kroppen med sprøytemidler når du egentlig ønsker å spise sunt! :-) Eden Foods Organic Red Quinoa kan du bestille på iHerb (her finner du også den komplette listen over næringsinnholdet)


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...