Favorittrestauranter

mandag 20. juni 2011

Scampi med mangosalat og chilisaus

En enkel rett som løfter en hvilkensomhelst mandag til uante høyder. Nesten ingen kokkelering og strengt tatt ikke nødvendig med oppmåling av ingredienser. Bare tull å måle og veie på sånne retter som dette. Ta det på slump og smak det til. Chilisaus er kjapt og enkelt å lage selv, hvis du vil imponere gjestene.


NOTE:
Bruk økologiske scampi, reker eller annen bærekraftig sjømat i stedet for scampi. Lurer du på hvorfor? Ødelegging av mangroveskoger og korallrev, utpining av fiskeressurser, barnearbeid og alvorlige brudd på menneskerettighetene er de mest alvorlige utfordringene forbundet med produksjon av scampi. Ta en titt her!


Ingredienser (2 personer, forrett)

12 rå økologiske scampi, renset for skall og tarm
1 mango
1 ts hakket rød chili
2 ss nøytral olje (f.eks. mild olivenolje)
Limesaft
Koriander
Chilisaus, søt (enten ferdig eller hjemmelaget)

Fremgangsmåte
Skrell mangoen (pass på at den er moden og frisk). Del den i terninger. Vend den sammen med olje, litt limesaft, hakket chili og hakket frisk koriander. En liten klype salt kan behøves.



Scampiene freses raskt i en stekepanne eller wok i solsikke- eller olivenolje, til de er røde og gjennomstekte. Rør god hele tiden, pass på å ikke steke for lenge slik at de krymper inn til små, tørre klumper. Det tar ikke mer enn 3-4 minutter.

Vend inn noen spiseskjeer chilisaus på slutten. Server mer chilisaus ved siden av.


Søt chilisaus er laget i en fei!

Interessert i flere sunne og gode oppskrifter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange!





Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...