Favorittrestauranter

tirsdag 21. juni 2011

Detox-daiquiri med lime og ingefær

Etter en sen kveld på byen med alkohol både høyt og lavt, samt litt Deli-junkfood til å toppe det hele, er det  på sin plass med en superfrisk "daiquiri" dagen derpå. Med saftsentrifuge/jusmaskin fikser du biffen uten å måtte stå oppreist så alt for lenge. Ingrediensene her har rensende og lett avgiftende egenskaper – og det er vel ikke det dummeste på en tørst og tung søndag.


Ingredienser
1 slangeagurk
3 grønne epler
1 stilk stanselleri
2 lime
1 sitron
1 cm ingefær

Fremgangsmåte
Skrubb grønnsakene godt og skrell ingefær og sitrusfrukter. Del evt. i noe mindre biter som får plass i toppen av saftsentrifuga. Kjør på og server selvsagt i dine knæsjeste glass med masse isbiter.


Om ingrediensene

Agurk
Agurk virker rensende på kroppen og egner seg ypperlig til jus grunnet sitt høye vanninnhold.

Eple
Epler inneholder en del vitamin C, samt pektin som er supert for fordøyelsen. Pektin binder væske og er med på å forhindre forstoppelse og diaré.

Stangselleri
Stangselleri inneholder kalium, en del kalsium og noe vitamin C og B. Kalium er viktig ved væsketap, som typisk følger en fuktig kveld på byen. Ironisk nok. 


Sitron
Sitron har lenge vært brukt som en rensende og avgiftende ingrediens. Hjemmelaget vaskemiddel lager man som kjent av sitronsaft. Setter fart på fordøyelsessystemet og er rik på vitamin C.
 Sitron er med på å dempe den uheldige effekten av kjemiske tilsetningsstoffer i kjøtt (les: Kebab?). Sitronen virker også slimløsende på leveren og renser blodet ved å få fart på fett – og proteinfordøyelsen.

Lime
Lime har som annen sitrus et stort innhold av C-vitaminer. Inneholder også en del kalsium og noe B-vitaminer.

Ingefær
Ingefær er rik på antioksidanter, og er betennelsesdempende, smertestillende og har lenge vært brukt mot kvalme og urolig mage.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...