Favorittrestauranter

lørdag 16. april 2011

Fruktsalat med mynte og mandelkrokan

Det er faktisk ganske overveldende hvor godt frukt smaker når det er kuttet opp og blandet sammen med annen frukt. Det var antagelig slik det var ment å serveres... Genialt som en litt sunnere løsning i barnebursdag, ta-med-dag på jobben eller til grillfesten. Krokan skaper en litt salt og knasende kontrast til den søte og syrlige frukten, og vaniljeyoghurt eller -kesam på toppen skaper kulinarisk fullkommenhet. Fest i munnen!


Det geniale er selvsagt at du kan bruke akkurat den frukten du liker best, det er ikke noe som IKKE passer sammen av frukt, så vidt meg bekjent.

Her er det brukt appelsin, eple, druer, ananas, granateple og kiwi. Med litt finstrimlet mynte, får fruktsalaten et litt interessant, eksotisk preg.

Slik lager du krokan:
Hakkede mandler og lettkokte havregryn (et par håndfuller mandler og et par dl havregryn) ristes på ganske høy varme i en stekepanne under konstant omrøring. Pass på at det ikke brenner seg. Blandingen skal få litt gyllen farge, tilsvarende omtrent en uke på Lanzarote med solfaktor 15. Ikke for mørkt, da får du en bitter smak.

Når du synes du har brunet nok, skrur du ned varmen og tilsetter et par ss smør og noen spiseskjeer sukker, Sukrin eller honning. Bland godt og smak deg frem til du synes det er søtt nok. 1-2 ss er nok til en ikke alt for søt krokan.

Server krokan og yoghurt ved siden av fruktsalaten, slik at krokanen holder seg sprø.

Sunnere variant:
Du kan også velge å lage krokanen uten sukker, frukten er jo også søt i seg selv. Kutter du også ut smøret har du en veldig sunn frokostvariant!

Variasjon:
Du kan bruke ulike typer nøtter til krokanen; hasselnøtter, valnøtter, pistasjnøtter, pinjekjerner, cashew (usaltet), solsikkekjerner... eller hvilke nøtter som helst i grunnen.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...