Favorittrestauranter

torsdag 12. april 2012

Røkt skinke og brokkoli med fløte og parmesan

Så var det restene av påskeskinka som skulle til pers! En lite elegant, men tøff-i-trynet middag som gir deg proteinene du trenger etter en hard treningsøkt. Enkelt, raskt, perfekt for en travel dag. To ingredienser og ellers standard av hva som finnes i kjøleskapet. Lavkarbo på et nivå jeg kan like.








Jeg pleier ofte å tilsette brokkoli til carbonaraaktige retter. Pasta carbonara har lett for å bli fryktelig mektig og litt kvalmende. Røkt kjøtt eller bacon, ost, egg og evt. fløte gjør retten ganske krevende å sette til livs i større porsjoner. 



Ved å bytte ut halvparten av pastaen med lettdampet brokkoli tilfører du litt saftighet og friskhet, og retten blir straks mer overkommelig, sånn til hverdags. Burde vel være unødvendig å nevne at brokkoli også er latterlig sunt...


Ingredienser (2 personer)

300 g røkt skinke i terninger
1 bukett brokkoli
0,5 dl fløte
2 egg
1 dl revet parmesan eller Grana Padano
Masse sort pepper

Fremgangsmåte

Kutt skinken i små terninger og stek i en panne med litt olje. Kok små brokkolibuketter 3-4 minutter i lettsaltet vann. Tøm av vannet og la de dampe av et minutt eller to så de tørker litt før du legger de over i stekepanna sammen med den ferdigstekte skinka.



Tøm over litt fløte, alt etter hvor fuktig du vil ha det, to egg og raspet ost. Rørestek på høy varme i et par minutter til eggemassen har satt seg. Krydre med pepper.



Dette er den enkle og brutale måten å gjøre det på. Vil du ha mer kontroll på konsistensen på brokkolien kan du utelate denne og blande de øvrige ingrediensene kun med skinka og tilsette brokkolien ved servering – da er du sikker på å få den al dente.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...