Favorittrestauranter

fredag 1. juli 2011

Indrefilet med bok choy og sesamfrø

"Biff" er mannemat i mitt hode, men uten tvil bra for oss jenter også på kalde, kjipe dager. Mye av det plastpakkede kjøttet man får på dagligvarebutikkene er strengt tatt ikke mye å rope hurra for. Når jeg først spiser biff, vil jeg ha skikkelig biff. Mør, saftig og spenstig biff. Helst indrefilet. Eller annet godt biffkjøtt fra ferskvaredisken eller slakteren. Når blodet pipler, våkner villdyret.



Ingredienser (2 personer)
Indrefilet av okse
Salt og pepper

6 bok choy, løsnet fra hverandre  i enkelt-blader
1 fenikkel i strimler (på tvers av trevlene)
1/2 squash i biter
6 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ss sesamfrø
Limesaft
1 rød chili

Fremgangsmåte
Romtemperer kjøttet, dvs. la det ligge på kjøkkenbenken en time eller tre før du skal steke det.

Del opp grønnsaker.




Tips til biffsteking
Bruk en olje som tåler høye temperaturer, f.eks. solsikkeolje. Bruk helst en jernpanne som tåler røff bruk, eller en tykkbunnet stålpanne. Grillpanne er også fint. Stekepanner med for tynn bunn bulker ved høy varme. Ha oljen i panna mens den er kald og la den varmes opp der- det hindrer også at du ødelegger stekepanna. Og plasser aldri en glovarm panne under kaldt vann etter steking, da kan den lett bulke.

Stek biffen:
Salte og pepre og stek det i glovarm panne. Vend biffen etter 1 minutt og brun på andre siden. Etter 1 minutt skrur du ned varmen noe og la biffene trekke i noen minutter til, avhengig av tykkelsen og hvor godt stekt du liker dem. For maks utbytte av kjøttets gode smak, mener jeg likevel at biffen bør være medium inni, altså rosa!

Varmen skal trekke seg forsiktig inn i biffen, uten å få en grå ytterdel. Derfor er det viktig å skru ned varmen noe. For å oppnå den ønskede jevne rødfargen tvers igjennom må varmen rekke å fordele seg innover mot kjernen før temperaturen blir for høy ytterst.


Biff bør hvile noen minutter (5-15) før du skjærer den opp.

Grønnsaker:
Mens biffen hviler varmer du noen ss solsikkeolje i en ren stekepanne eller wok, og steker fenikkel og squash i 3-4 minutter. Ta ut av panna. Varm litt mer olje og "wok" bok choyen i 3-4 minutter til den faller litt sammen. Ha fenikkel og squash tilbake i woken og tilsett de øvrige ingrediensene. Rørestek i 1 minutt til.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...