Favorittrestauranter

tirsdag 27. september 2011

Quesedillas med avokadosalsa

Quesedillas er i bunn og grunn to tortillas med fyll som er klemt sammen og stekt. Nesten vulgært enkelt. Og nok en genial utvei for å slippe å kaste rester som påleggsskinke eller pølse, og ikke minst små ostebiter som ikke frister å ha på brødskiva. Her er to enkle forslag, et vegetarisk og et med italiensk spekepølse. Begge fantastisk sprø utenpå og ostete og småseigt inni. Serveres med supersunn hjemmelaget avokadosalsa med koriander, rødløk og tomat.



Navnet quesedilla kommer fra det spanske ordet for ost, "queso", og osten spiller en vesentlig rolle i denne småretten. Bruk derfor gjerne godt modnet, kraftig ost med mye smak. Det er heller ikke noe i veien for å blande ulike typer dersom du tilfeldigvis skulle ha litt diverse rester liggende. Er det ikke genialt å forvandle kjipe smårester med tvilsom estetikk til et tøft, lite måltid – som trygt kan serveres til venner og bekjente i nødens time?


Ingredienser (2 personer, kveldsmåltid eller lunsj)

4 tortillas (hvete eller mais, har brukt hvete her, ca 15-20 cm i diameter)
Ca. 1,5 dl revet ost (her en blanding av Jarlsberg-rest og engelsk gul cheddar)
1 fersk, rød chili, eller etter smak

2 ss smøreost (naturell eller krydderost/urteost)
2 vårløk

eller:

Italiensk spekepølse i flortynne skiver (evt. annet kjøttpålegg)

Du kan selvsagt også blande alle ingrediensene i samme quesedilla om du vil, men kan være godt å gjøre smakene enklest mulig ved å holde adskilt. Du kan jo lage en av hver også.

Fremgangsmåte
Smør smøreost på to av tortillaene, dryss på finhakket chili og revet ost, evt. litt nykvernet, sort pepper. Legg deretter på pølse eller vårløk.

Tips: Legg halvparten av osten under og halvparten oppå vårløk og pølse, slik at begge tortillaene blir godt "limt" fast til fyllet.

Legg de siste to tortillaene oppå de første og klem sammen mens du steker i middels til sterk varme i en tørr stekepanne. Bruk grillpanne hvis du har, det gir tøft stripemønster. Snu og stek også den andre siden gyllen. Ta ut av pannen og del hver quesedilla først i to, så i hver del i tre biter. Server med grønn salat, rømme og/eller en frisk salsa.



Enkel avokadosalsa

2 avokado
1/2 rødløk
8 cherrytomater
1 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
Litt frisk koriander (gjerne fra fryseren!)

Del alle ingredienser i små terninger og bland inn olje, sitronsaft og hakket koriander. En liten klype salt og litt pepper topper heile driden.











2 kommentarer:

Mona sa...

Så mange gode oppskrifter Kristine! Skal prøve meg på noen av de :)

klizz sa...

Takk takk, Mona! Her er det bare å sette i gang kokkeleringen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...