Favorittrestauranter

torsdag 6. oktober 2011

Pepperrøkt laks med eple- og avokadosalat

Sunnere salat enn dette får du vel ikke, iallefall ikke med ordinære ingredienser. Men i motsetning til hva man kanskje skulle tro, er det en svært saftig og smaksrik salat – noe som selvsagt dressingen også har noe av æren for. Med den rette vinaigretten blir selv de dølleste grønnsaker fantastiske! Så ha alltid basisingrediensene i skapet; god olje, eddik, sitron/lime og gjerne honning, sennep og noen nedfryste urter. Da kan det ikke bli feil da.



Den varmrøkte pepperlaksen er tørr og fin i kjøttet, og har ikke den utpregete feitheten som røkt laks kan ha. Store pepperkorn setter spissen. Laksen skjæres bare pent i skiver og serveres med salat. Relativt lavkarbo dette her altså.


Ingredienser
Varmrøkt pepperlaks, eller annen røyka laks
Brokkoli
Eple
Spinat
Ruccola
Rødløk
Ristede nøtter/frø som pinjekjerner, gresskarkjerner, solsikkekjerner o.l. (f.eks. ferdig "salatblanding")

Vinaigrette
5 ss mild olivenolje
1 toppet ts akasiehonning
1/2 ts søt sennep
Salt, pepper, sitronsaft
Chili

Fremgangsmåte
Er kanskje litt overflødig her, men la gå. Grønnsaker og salatblader vaskes og deles i passe store biter.

Rå brokkoli pleier jeg å dele ganske smått, da folk har en tendens til å bli skremt av rå brokkoli i store buketter. Deler du den mindre, nesten grovhakker den litt, så er ikke skremselsfaktoren like stor har jeg erfart. Sammen med søtsyrlige epler og rødløk får brokkoli en kjempegod smak. Avokadoen runder av og gir en myk tekstur i den ellers sprø salaten.

Eplene delvis river jeg, delvis deler i biter. Revne epler gir en jevn søthet til salaten, og en saftig konsistens.

Ingrediensene til vinaigretten vispes kraftig sammen i en liten bolle og smakes til. Chili kan droppes, eller bare tilpasses din preferanse. Dressingen vendes godt inn i salaten og serveres sammen med laksen i skiver. Dryss gjerne over nøttene til slutt.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...