Favorittrestauranter

søndag 25. september 2011

Osteria La Quercia, Roma

En altfor varm dag i Roma i august, når man traver gatelangs og oppdager at man har ventet alt for lenge med å sette seg ned for å fylle på med mat og drikke –det er DA det er fantastisk å snuble over en liten osteria med fantastisk mat og atmosfære! Osteria La Quercia, som betyr eik på italiensk, gav to herlige treretters lunsjer. Restauranten ligger et steinkast unna Romas berømte Campo de´ Fiori, blomstertorget.

Foto: Osteria La Quercia


"Open for both lunch and dinner, behind Campo de' Fiori, the small square is dominated by a secular oak tree where this small typical Roman restaurant is located. A rustic interior but well cured, tables outside, next to the oak tree create a lovely location where you may enjoy a very traditional cuisine."

Den lille restauranten hadde en original, trivelig atmosfære, med den siste nadverden tvers over den ene langveggen. Og det hadde ikke vært noe å utsette på det siste måltidet dersom man kunne fått maten servert på La Quercia.

Foto: Osteria La Quercia


Menyen er rikholdig og tradisjonell. Et stort vinskap vitnet om utvalg også på drikkefronten.

Kort fortalt kunne osteriaen by på det som muligens var de beste kjøttboller med potetmos jeg noensinne har spist. En eksepsjonell bakt klippfisk var dråpen som gjorde at vi endte opp med å komme tilbake i løpet av våre fem dager i Roma.



Dessverre var lyssettingen ikke den mest optimale for fotografering, men her er noen kornete smakebiter fra La Quercias kulinariske herligheter.

Bresaola (lufttørket og saltet oksekjøtt) med parmesan 
Saltimbocca – kalv med proscuttio og salvie i lys Marsala-saus
"Baccalà al forno con pachino" – bakt klippfisk med cherrytomater og oliven

"Polpette al sugo" - kjøttboller i tomatsaus med potetmos

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...