Favorittrestauranter

lørdag 8. oktober 2011

Hjemmelaget ravioli med salviesmør

Man kan fint lage pasta uten pastamaskin, bare så det er sagt. Ikke la deg stoppe verken av mangel på 00-mel eller alt det avanserte utstyret. Det enkleste er uansett å dele pastaen i terningstore biter og trykke de ut til rundinger som presses sammen rundt en teskje med fyll. Vinflasker funker fint som kjevle dersom du ikke har det heller. Ricottaen ble i dette tilfellet byttet ut med cottage cheese, hvilket faktisk funket fint. Men mel og egg må du ha. Og litt ok med tid.


Mangelen på fine bilder skyldes at jeg egentlig trodde retten skulle bli ganske mislykket. Derfor unnlot jeg å ta bilder. Helt til jeg tok den første biten (se bilde). Da skjønte jeg at det er vanskeligere enn jeg trodde å mislykkes med følgende ingredienser:

Ingredienser
300 gram hvetemel (eller Tipo 00, ekstra fint mel)
3 hele egg
Salt
+ 1/2 egg til pensling/liming

Denne porsjonen pasta gir omkring 15-20 store ravioli, nok til to personer. Fyllet er tilpasset denne mengden.

Fyll:
1 beger cottage cheese eller ricotta
1 pose bladspinat
1 egg
Salt og finmalt pepper
2-3 hvitløksfedd

Smør, ca 150 gram
Frisk salvie
Parmesan
Nykvernet pepper og Maldon-salt

Fremgangsmåte

1. Hell cottage cheese over i en sikt og la renne godt av. Det er viktig at osten blir så tørr som mulig.

2. Hell melet på en ren kjøkkenbenk eller en stor fjøl. Lag en fordypning i midten og knekk eggene i. Bruk en gaffel og dytt litt og litt mel ned i eggegropen. Rør sammen med litt tålmodighet, til deigen blir fast. Elt godt i 10 minutter. Bruk mer mel om nødvendig. Blir deigen veldig tørr slik at den sprekker opp, fukt hendene i vann noen ganger og kna videre. Pakk godt inn i plast og legg i kjøleskapet i ca 20 minutter.

3. Vask spinat og legg i kokende vann (ca1-2 dl holder, litt avhengig av diameter på kasserollen du bruker. Poenget er at vannet skal dekke bunnen med ca 2 cm). Hakk gjerne et hvitløksfedd eller to og legg i vannet. Du kan gjerne bruke en dampinnsats, slik at spinaten bare blir dampet og ikke kokt, det er det aller beste. Damp i 4-5 minutter til spinaten faller sammen. Ta opp og la renne godt av i et dørslag.

4. Del pasta opp i biter på størrelse med terninger, og kjevle ut rundinger så tynt du klarer. Det gjør ikke noe om ravioliene blir store, det viktigste er at pastaen ikke er for tykk. Legg gjerne et fuktig kjøkkenhåndkle over rundingene du har kjevlet ut, slik at det ikke tørker.

5. Bland ricotta eller cottage cheese med hakket spinat, en presset hvitløksfedd, ett egg, finmalt pepper og salt. Smak til.

6. Dypp en finger i det sammenvispede halve egget, og stryk litt egg rundt kanten av rundingene. Sett en teskje fyll på halvparten av dem. Legg resten over rundingene med fyll og klem godt rundt kanten. Det er viktig at ravioliene blir tett. Det er lurt å bruke en gaffel å klemme ned med, det skaper også et fint mønster.

7. Smelt smøret i en liten kasserolle og tilsett salvie. Hold varmt, men ikke la det koke.

8. Kok opp en stor kasserolle med godt saltet vann og legg ravioliene forsiktig ned. La fosskoke i 3-4 minutter eller til de er al dente. La renne godt av i et dørslag.

Legg over i serveringsfat, gjerne litt dype, og hell over godt med smeltet salviesmør. Høvle over parmesan, og kjør en runde med pepperkverna over til slutt. Noen flak med godt salt gjør susen på toppen. Jepp, smør er digg! Særlig salviesmør.












Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...