Favorittrestauranter

onsdag 2. november 2011

Lime- og ingefærkylling med chiliananas

Litt tid tar det med helstekt fugl, men så lager den jo seg selv mens du kan bruke tiden på å pønske ut nytt og revolusjonært tilbehør! Noen kan ikke fordra søtt til salt, eksempelvis ananas på pizza. Jeg kan forsåvidt  forstå det (jeg kan levende forestille meg mange traumatiserende 90-talls pizzaer med hermetisk ananas), men jeg orker ikke å ta det innover meg. Hele min livsgnist er bygget opp omkring muligheten for å gå bananas med salt, søtt, surt og alle andre smaker i et fargerikt felleskap! Derav chiliananas!






Ingredienser ( 2-3 personer)
1 stor landkylling (f.eks. Stange eller Holte), ca 1,5 kg

Marinade
1/2 dl mild olivenolje
4 ss akasiehonning
Saft av 1/2 lime
1-2 cm revet ingefær
4 revne hvitløksfedd
2 gode klyper salt
Hakket, frisk koriander
5 ss smør i små biter

Ekstra olje til utsiden
Maldon-salt

1 stor ananas
1 rødløk
1-2 store røde chili
5 ss soyasaus
3 ss olivenolje
2 ss smør
Chasewnøtter
1 klype salt, om nødvendig
Frisk koriander



Fremgangsmåte
Vask kyllingen godt på innsiden og tørk. Bind sammen føttene med en bomullstråd eller naturhyssing. Bland alle ingrediensene til marinaden.

Løsne forsiktig på skinnet til kyllingen, på oversiden og undersiden. La det henge igjen langs kantene, sånn at det blir en lomme til å dytte inn marinaden i. Stapp inn marinaden og klattene med smør, og fordel så godt du kan inn under skinnet. Lårene snitter du med en skarp kniv, 4-5 snitt på tvers, slik at de blir gjennomstekt samtidig med brystdelen.

Gni inn kyllingen på utsiden med olje og salt. Legg i en ildfast form og stek på 160 grader i ca. 1,5 time, nede i ovnen. Beregn 0,5 time per halve kilo kjøtt. Saften som kommer ut skal være helt klar når du stikker inn i de tykkeste delene, inn mot beinet.

Kan hende må du legge over aluminiumsfolie, hvis kyllingen for raskt blir brun på oversiden.

Del ananas og rødløk i grove biter. Stek det i en panne med olje. Tilsett chiliringer, soyasaus, smør og evt. en klype salt. La steke i 7-8 minutter til ananasen er gylden og løken myk. Tilsett cashewnøtter og gjerne hakket frisk koriander etter at stekingen er ferdig, dersom du er glad i det.

Det skal nevnes at jeg eksperimenterte med å lage en kokossaus til denne retten, både en varm og en kald, men fikk ikke til noen av delene. Jeg lever i troen på at det hadde vært digg, og prøver igjen ved en senere anledning.

Tips:
Kraften som blir liggende igjen i formen kan brukes som basis for en saus eller fryses ned i isterningsposer til en senere suppe, saus eller gryte.







4 kommentarer:

Anonym sa...

Mat er ut hilsen Knut

Camilla sa...

Denne retten skal definitivt testes ut på kjøkkenet i casa Manglerud også! Nammizzz

Anonym sa...

Frukt og nøtter til kjøtt er fantastisk!!

Klizz sa...

Bra du er enig, missmowmow :-) Knut derimot, er sikkert ganske sulten ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...