Favorittrestauranter

mandag 31. oktober 2011

Haloumiburger med paprikadressing og masse annet stæsj

Fikk så lyst på "kafé-burger" her en dag. En sånn smakfull haug med alt mulig herlig tilbehør. For meg er selve kjøttkaka sekundær – det er sylteagurkene, dressingen, osten, potetene og alt det andre digget som virkelig skiller en burger fra en annen. I og med at jeg ikke hadde kjøtt for hånden, endte jeg opp med å bruke halloumi, som i grunnen funker finfint til burgerbruk. Salt, kraftig og med god tyggemotstand.


Ingredienser
Halloumi (salt, fast ost som kan stekes)
Godt brød
Søtpotet
Avokado
Rødløk
Tomat
Sprø, grønn salat
Grillet paprika på glass
Hummus (1 boks kikerter, 3 ss olivenolje, 1 klype salt, 1 liten chili, 1 hvitløksfedd, 1/2 sitron)

Fremgangsmåte
Søtpoteten skrelles, deles i skiver og bakes i ovnen med litt olivenolje, salt og pepper i en ildfast form. Ca. 220 grader til de er møre.

Hummus lages ved må mose alle ingrediensene med en stavmikser. Skyll kikertene i et dørslag først.

Del løk i ringer, tomat i skiver, avokado i skiver/biter. Vask og tørk salat. Grillet rød paprika finhakkes og blandes med litt salt, pepper og en liten klype sukker. Halloumi deles i 1 cm tykke skiver og stekes i litt olje i panna til gyldne på begge sider. Tar ca 5 minutter. Ta opp og legg på tørkepapir.

Rist brødet, f.eks. i en stekepanne. Legg gjerne litt hvitløk sammen med brødet og oljen.

Anrett slik det måtte passe deg. Litt aioli kan godt smøres på brødet før herligheten stables. Mange smaker her. Noe kan selvsagt velges bort, og man får en noe enklere burger. Kjenn på dagsformen og bruk det du har i kjøleskapet.







Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...