Favorittrestauranter

onsdag 3. august 2011

Rødbetsalat med feta og ruccola

Å håndtere rå rødbeter setter sine spor, både på hendene og på skjærefjøla. Men viktigst av alt er at det legger igjen masse vitaminer i kroppen din. Bruker du et julienne-jern får du tynne, delikate strimler som effektivt suger til seg vinaigretten. Feta toner ned rødbetens lille bitterhet og balanserer salaten helt utmerket. Hvem bryr seg om røde fingre da?




Ingredienser (2 forretter)
1 rødbete
1 neve ruccola
Smuldret feta, så mye du ønsker

Vinaigrette:
6 ss mild olivenolje eller gresskarkjerneolje
1 ss hvit eddik
3 ss sitronsaft
1/2 ts akasie-honning
1 klype Maldon-salt
Sort pepper

Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til vinaigretten og pisk det godt sammen. Bruk et juliennejern eller en skarp kniv og strimle den skrelte rødbeten. Bland godt med vinaigretten i en bolle. La gjerne stå noen minutter for å trekke til seg smak.

Fordel i porsjonsskåler eller -tallerkener og smuldre over naturell feta. Pynt med ruccola på toppen og skvis gjerne litt ekstra sitron over, samt litt nykvernet, sort pepper.

Som variasjon kan du bruke skavet parmesan i stedet for feta, noe som gir en "tørrere" konsistens, men en spennende smak.


Interessert i flere sunne og gode oppskrifter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Asiatiske sommerruller med papaya og urter er en schlæger! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...