Favorittrestauranter

onsdag 22. august 2012

Superjordbærsmoothie med kokos og gojibær

Behov for litt ekstra energi? Lite lysten på frokost? Kjapp mat før eller etter trening? Uansett unnskyldning – supersmoothie er tingen! Pass på å alltid ha en pose eller to med frosne bær i fryseren og noen gode tørrvarer i skapet, så kan du mikse en slik på null komma niks. Lag gjerne en ferdig blandet smoothie-strø til å drysse på toppen, så går det enda raskere.




Når det gjelder oppskrift på en slik smoothie, så er ingenting helt fastsatt og det er ikke nøye med oppmåling. Varier gjerne bærtype fra gang til gang. Dersom du ikke har alle ingrediensene som er oppgitt her så er det ingen hindring, bruk det du har.

Du kan selvsagt bruke vanlig melk eller yoghurt i smoothie, men pasteurisert kumelk kan hindre opptaket av andre næringsstoffer, og virker dessuten slimdannende og bidrar til et surt miljø i kroppen. Derfor bruker jeg aldri kumelk når det finnes andre alternativer som uansett ikke forringer smak eller konsistens.

Er du på utkikk etter andre oppskrifter på mat som gjør kroppen glad, ta en titt på tankekilden.com! Her finner du masse oppskrifter uten sukker, kumelk og gluten/hvete og relaterte helseartikler :-)


Ingredienser (2 glass)

2 dl rismelk (evt. soya-, havre- eller nøttemelk)

2-3 håndfuller frosne bær (har brukt jordbær her)
1 ss kokosolje
1 ss riskli (f.eks. Organic by Nature)
1 ss hampolje eller annen planteolje
1 ss proteinpulver eller næringspulver (f.eks. Vega Berry Flavour)
Evt. 1/4 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Vann

Sprø strø
2 ss gojibær
2 ss kokosmasse (gjerne rå)
2 ss knuste linfrø (du kan få kjøpt dem ferdig knust, eller bruk en morter)
2 ss knuste chiafrø (du kan få kjøpt dem ferdig knust, eller bruk en morter)

Fremgangsmåte
Så kommer det vanskelige... Kjør alle ingrediensene til smoothien i en blender og spe med vann til ønsket konsistens. Hell i glass. Bland strømiksen sammen og topp med dette. Spis med skje/drikk.
Gojibærene blir helt sprø når de kommer i kontakt med den iskalde smoothien :-)



 Næring og helseeffekter:

  • Kokosolje: Bra for kolesterolbalansen, antibakteriell, stimulerer metabolismen (forbrenningen)
  • Hampolje: Essensielle fettsyrer omega 3 og 6 (i det ideelle forholdet 3:1), reduserer kolesterolet, fjerner avleiringer i blodårene
  • Riskli: Over 100 ulike antioksidanter, kostfiber, omega 3 og 6, viktige fytokjemikalier, godt for kolesterol og blodsukkernivå. Ny forskning viser at riskli kan virke forebyggende i kreftsammenheng
  • Vega Complete Whole Food Health Optimizer: Protein, fiber, antioksidanter, vitaminer, mineraler, omega 3 og 6, enzymer, probiotika (utviklet av Brendan Brazier, Ironman-utøver og ernæringsfysiolog :-)
  • Gojibær: Høyt innhold av antioksidanter og vitaminer, 33 mineraler, 18 aminosyrer, balanserer blodsukkeret, forbedrer lever- og nyrefunksjonen, reduserer kolesterolet, langsomme karbohydrater
  • Linfrø: Omega 3, kostfiber, vitaminer og mineraler, stimulerer fordøyelsen
  • Chiafrø: Høyest fettsyreinnhold av alle frø, protein, kalsium,  stimulerer fordøyelsen, sørger for langsom forbrenning av karbohydrater






Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...