Favorittrestauranter

tirsdag 13. november 2012

Suppe av grillet paprika med puffede gresskarkjerner og feta

En grei måte å lage knasende tilbehør til suppe er å gi gresskarkjerner et kjapt oppkok og puffe dem i ovnen med litt olje og salt. Smaken blir fantastisk! Med næringsrike duppeditter på toppen gir denne suppa en skikkelig kick til en slapp kropp. Suppa kan spises varm eller kald. Kanskje aller best smak når den er kald. Du kan gjøre den rå hvis du vil, ved å bruke fersk paprika og la være å riste kjernene, men mye av smaken ligger i nettopp varmebehandlingen av disse to ingrediensene.




Ingredienser (1 porsjon)

2 store røde paprika
ca 1 dl vann
1 ts worchestershiresaus
1 ts god eddik (gjerne sherryeddik)
1 klype salt
1 skvis sitron
2 ss olivenolje

Topping
Feta i terninger
Cherrytomater delt i fire
Feldtsalat eller annen småsalat
Puffede gresskarkjerner
Hakket rød chili
Hampfrø (kan kjøpes på iHerb eller Sanabona)
Evt. salad booster (kjøpes på Sanabona)
Salt og pepper og god olivenolje



Fremgangsmåte

Del paprikaene i fire deler og legg de med skinnet opp på en rist med bakepapir. Sett de i ovnen rett under grillen på maks varme til skinnet blir sort. Fjern skinnet.

Mos med en stavmikser og smak til med de øvrige ingrediensene. Spe med vann til ønsket suppekonsistens.

Topp med det du ønsker av salat/grønnsaksterninger og ristede nøtter eller frø. Smakskombinasjonen her er overraskende kompleks og fantastisk god!

Gresskarkjernene koker du opp i usaltet vann, heller av vannet og legger de over på litt tørkepapir. Tørk av det meste av vannet og fordel kjernene utover et bakepapir. Pensle med olivenolje og rist i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter til de begynner å "poppe" så smått og det lukter ristet. Pass på så de ikke brenner seg.

Salad booster
Salad booster er en næringsrik og smakfull miks av ulike spirede frø blandet med alger og krydder. Disse blandingene er særlig mineralrik, bidrar til å gjøre maten basisk – og gir en ekstra smakspiff til supper og salater. Fint å bruke som krydder på hjemmelagde knekkebrød (ideelt sett dehydrerte på lav varme for å bevare alle næringsstoffene).

Hampfrø
Et dryss hampfrø tilfører fullverdig protein og masse av de sunne fettsyrene, samt antioksidanter, E-vitamin og diverse mineraler. Dessuten er det rikt på fiber og derfor godt for fordøyelsen. Smaken er nøtteaktig og konsistensen gir passe tyggemotstand. Fint å bruke på supper, i salater eller i musli.







Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...