Favorittrestauranter

onsdag 13. april 2011

Pai på den enkle måten!

Med paideig-miks fra Maizena slipper du å mykne smør, la deigen hvile, forsteke deigen – alle de tidkrevende stegene. Pai kan varieres i det uendelige og er en genial måte å bruke opp rester på. Prøv denne med brokkoli og bacon. Brokkoli er som kjent kroppens beste venn. Og bacon og ost er brokkoliens beste venn. Alle trenger en venn.




Tidligere synes jeg terskelen for å gidde å lage pai ofte var litt for høy. Dette skyldes at paideig tradisjonelt lages i ganske mange steg. Og paideigen er jo ikke engang det interessante ved paien – det er jo fyllet som teller!

Det er ikke så mange ferdigprodukter jeg er tilhenger av, men akkurat paimiksen fra Maizena er genial! Kjekt å alltid ha en pakke eller to i skapet– da er terskelen for å slenge sammen en pai på en travel mandag fullstendig overkommelig. Du tilsetter kun vann, og jobber den raskt sammen. Ikke noe kjevling, bare å trykke den ut i paiformen og fylle skallet med det som måtte friste. Fortrinnsvis spiselige ting.



Elementært om pai
Fyll paien med kjøtt eller grønnsaker eller gjerne en blanding av begge. Noen ingredienser kan du putte i rå, andre er det greit å steke eller forvelle raskt. Ingrediensene rekker ikke å bli så veldig kokt etter at de er puttet i paien, så harde/faste grønnsaker bør gis litt koketid på forhånd. Kjøtt bør også varmebehandles først. Har du ferdig kokte/stekte middagsrester fra dagen før, kan disse brukes som de er.

Over helles en blanding av frittgående egg, tyktflytende melk/fløte og løsrevet ost. Ost er også godt å toppe med, for å få den gode, stekt-ost-smaken. Bland gjerne smøreost eller cottage cheese inn i eggeblandingen, if you feel creeeizy...



Bacon- og brokkolipai


Fyll
1 brokkoli, i mindre biter
1 pk bacon i små terninger/biter
1-2 fedd hvitløk
1 pk bacon smøreost
4 egg
3 dl melk/fløte
Revet fast mozzarella og parmesan (eller annen gratineringsost)

Fremgangsmåte
Lag deigen som anvist på pakken og trykk den ut i en paiform. Husk å trykke den godt oppover sidene, slik at den fyller formen også i høyden.

Del brokkolien i mindre buketter og kok dem raskt 2-3 minutter i lettsaltet vann. La de renne av seg før du legger i paibunnen.

Stek bacon i en stekepanne. Tilsett finhakket hvitløk mot slutten. Legg baconet sammen med brokkolien i paibunnen. Husk at det også skal være litt plass til eggeblandingen, så ikke fyll det helt tett.

Pisk egg, melk og baconost godt sammen. Tilsett en liten klype salt (ikke for mye, husk at baconost og bacon er ganske salt) og masse sort pepper. Tøm blandingen over paien til det dekker. Dekk med revet gratineringsost.

Stek midt i ovnen, eller litt under midten, på 180 grader i ca en halv time, eller til paien er gyllen på toppen.

Pynt gjerne med grønne urter, f.eks. persille når den er kommet ut av ovnen. Server med salat og/eller brød.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...