Favorittrestauranter

søndag 29. mai 2011

Eple- og agurkjus med hvetegress

Verdens beste start på dagen! Hvetegress er noe av det absolutt sunneste du kan putte i kroppen. Dette vidundernæringsmiddelet har omtrent alle nyttige egenskaper mat kan ha og havner i kategorien "Superfood". Det virker rensende, er uhyre rikt på vitaminer, mineraler og sporstoffer, virker positivt på blodtrykk og blodsukker og styrker sirkulasjonssystemene i kroppen. Tilsett en skje hvetegresspulver i jusen, eller dyrk hvetegresset selv.




Hvetegress
Hvetegress er rett og slett spirer fra hvetekorn. Lite hokus pokus egentlig. Gresset er svært næringsrikt og har en avgiftende virkning på kroppen. Lider du av jernmangel, er hvetegress et naturlig alternativ til jerntabletter.

Hvorfor hvetegress?

  • Styrker immunforsvaret og er en naturlig energikilde
  • Rik på fiber for fordøyelsen
  • Rik på naturlige vitaminer, mineraler og antioksidanter
  • Rik på betakaroten, vitamin C, folinsyre, vitamin K og kalium
  • Inneholder mer jern enn 30 gram spinat.
  • Er basedannende og balanserer kroppens Ph




Bio-Life Hvetegress (foto: biogreens.no)




Supermat!
Hvetegress er en av flere næringskilder som går under betegnelsen "supermat" (Raw food eller også Whole food). Felles for disse er at de er enormt næringstette og derfor antatt å ha svært positive virkninger for kropp og helse.

En sunn motreaksjon
Supermat-bevegelsen har oppstatt som en reaksjon på den usunne retningen vestlig mat har tatt den siste tiden. Industrialisering og effektivisering av matproduksjon har forringet matkvaliteten betraktelig. Menneskers egne tidsklemme-vaner har også mye av skylda. Mangel på kunnskap om, og tid til, matlaging gjør at ferdigmat og halvfabrikata utgjør mye av den vestlige dietten. Dette er mat med lite næringsinnhold og ugunstige tilsetningsstoffer.

Hvor får du tak i hvetegress?
Hvetegresspulver er hvetegress som er tørket ved hjelp av lav varme og malt. Pulveret får du kjøpt på helsekostbutikkene. Du kan også kjøpe spirehvete på helsekosten eller nett og dyrke selv. De beste kornene heter Kamut, som er den urgamle, næringsrike hvetesorten. Kornene legges i vann og spirer ila et par dager. Kan dyrkes i spirekasser hele året. For å lage jus av hvetegresset trengs helst en egen jusmaskin.


Eple- og agurkjus med hvetegress

Grønt er skjønt!
Bruk grønne epler som utgangspunkt, de er saftige og syrlige. Varier med andre typer grønn frukt og grønnsaker, f.eks. pærer, brokkoli, spinat, lime og druer. Du kan selvsagt bruke frukt og grønnsaker i alle mulige farger, men holder du deg til grønt og gult bevarer du den delikate grønne fargen. Blander du inn rødt, vil du ende opp med en jus som er brun– mindre pen å se på, men ikke nødvendigvis mindre god på smak!

2 porsjoner

4 grønne epler
1 slangeagurk
1 liten bukett brokkoli
1 måleskje hvetegress

Vask epler, agurk og brokkolig grundig. Del i grove biter og kjør gjennom saftpressen. Bland ut hvetegresset i den ferdigpressede jusen og drikk umiddelbart, før ingrediensene rekker å oksidere (oksygen gjør at næringsstoffene taper seg).

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...