Favorittrestauranter

mandag 13. februar 2012

Mandel- og valnøttmusli med bipollen

Dette er en ristet og ikke før søt musli som kan spises med fortreffelig samvittighet. Sammen med frukt og mager kesam har du en frokost som gir deg en kickstart på dagen. Bipollen er ekte supermat – anse det som et multivitamin som i tillegg inneholder et arsenal av gode enzymer, sporstoffer og fettsyrer. Muslien er rask å lage en stor porsjon av. Ingen grunn til ikke å sette av en liten halvtime søndag morgen til musliverksted!



Undersøkelser viser at mandler virker positivt på fettforbrenningen og faktisk er slankende, fremfor fetende. I fornuftige mengder selvsagt. Mandler inneholder dessuten store mengder kalsium, noe som hjelper fordøyelsen kvitte seg med uønsket fett. Valnøtter er fulle av mineraler og havregryn holder deg mett.

OBS! Bipollen kan frembringe allergiske reaksjoner. Test gjerne med ett korn først, for å sjekke om du reagerer. Dersom du er svært allergisk, anbefales ikke bipollen. Vit imidlertid at bipollen har vært benyttet som kur for å nettopp fjerne allergi, men ikke prøv uten først å konsultere fagfolk.



Det er ikke egentlig noen begrensninger i forhold til oppskrift og innhold her. Du kan bruke de nøttene du liker, og variere litt fra gang til gang så det ikke blir helt likt på smak. Dersom jeg har rester av nøtter som bør brukes, slenger jeg de med, f.eks. pinjekjerner, chasewnøtter, solsikkefrø eller gresskarkjerner. Men du kan jo starte med å teste denne kombinasjonen.



Ingredienser

2 dl havregryn (gjerne de store)
1 pose mandler (250 g)
1 boks valnøtter
1 dl sesamfrø
3 ss akasiehonning

1/2 dl bipollen

Fremgangsmåte
Spre hakkede mandler og valnøtter, samt sesamfrø, havregryn og honning utover en bakepapirkledt stekeplate og rist i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. Snu og rør 4-5 ganger underveis.

Alternativt: Hakk mandler og valnøtter og rist i varm panne, tilsett honning på slutten. Rist deretter havregryn med sesamfrø på samme måte. Rør hele tiden, demp varmen etter hvert og pass på så det ikke brenner seg. Det som kan skje er at de minste bitene svis, da kan det være greit å sikte muslien i en melsikt til slutt, for å fjerne de små brente bitene. Sesamfrøene kan evt. tilsettes etterpå.

Bipollen tilsettes til slutt, da den ikke tåler høy varme. Serveres til yoghurt eller kesam, og frisk frukt eller bær.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...