Favorittrestauranter

lørdag 18. februar 2012

Sopp- og potetbruschetta med trøffelsalt

Det er dette jeg serverer til gubben dagen etter hans pub-til-pub med gutta. Ikke spar på oljen her! Ikke saltet heller. Dette er kosemat som må gjøres 100% hvis det skal funke skikkelig. Det er sikkert mye bra å si om lavkarbo, men ingen kan påstå at karbokolosser som dette ikke smaker grenseløst godt! Lukk øynene, tenk at du er i Italia og si høyt til deg selv at potet på brød er genialt – og at livet er helt herlig...




Ingredienser (2 lunsj-/kveldsporsjoner)

2 store skiver godt landbrød/surdeigsbrød
Ca 8 mellomstore Amadinepoteter
2-3 sjampinjonger, aromasjampinjonger eller annen sopp
1 fedd hvitløk
1 ss smør
God olivenolje
Trøffelsalt
Litt revet parmesan
Ristede pinjekjerner
Noen syltede småløk (ikke nødvendig, men veldig godt)
10 cherrytomater eller så mange du har lyst på
Sort pepper og Maldon-salt




Fremgangsmåte

Del potetene i små biter, legg dem i en liten ildfast form med litt solsikkeolje og salt. Legg tomatene ved siden av i formen. Bak i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter eller til potetene er møre.



Rist brødskivene i tørr, varm panne, gjerne grillpanne. Legg til side og drypp med litt god olivenolje.  Rist pinjekjernene.



Del soppen i tynne skiver og stek i panne med litt olje og smør. Litt salt og et finhakket fedd hvitløk har du i mot slutten. Soppen skal bli gyllen. 

Ta ut potetene og mos de litt med en gaffel før du legger de på brødet. Riv over litt parmesan og drypp litt olivenolje på. Strø forsiktig på bittelitt trøffelsalt. Dette smaker sterkt, så ikke overdriv! Alternativt kan du bruke trøffelolje, eller selvsagt litt ekte trøffel dersom du tilfeldigvis skulle ha det for hånden...

Topp med stekt sopp, pinjekjerner og server bakte tomater og syltet løk ved siden av.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...