Favorittrestauranter

torsdag 16. februar 2012

Sjokolade- og hasselnøttmousse

Min aller første sjokolademousse! På tide kanskje, men jeg er ingen ihuga sjoko-fan. Av og til må jeg likevel ha, men da gjerne i kombinasjon med andre smaker – og sjokoladesmaken må ikke være for mørk og kraftig. Tenkte sjokolade og hasselnøtt var en god, gammel og sikker kombo. Synes den ble fenomenal. Såpass god at den ble distribuert til naboene.  Når alle ingrediensene er vispet sammen for hånd, blir det ofte bra, men tror jeg vil anbefale en elektrisk mikser...



Ingredienser (4-6 porsjoner)
2 eggeplommer
3 ss sukker
2 eggehviter
3 dl kremfløte (altså ikke riktig en hel boks)
100 g mørk sjokolade (gjerne 70% kakao)
5 ss hasselnøttsirup (kjøpes i kaffebutikker)

Hasselnøttkjeks (kan lages som skåler)
(gir ca 10-12 store skåler, så porsjonen kan evt. halveres)


100 g smør
2 dl finhakkede hasselnøttkjerner
1 dl store havregryn
1 egg
5 ss sukker
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Smelt sjokolade i vannbad. Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Sukkeret skal løses opp så mye som mulig. Tilsett hasselnøttsirup og bland. Tilsett nesten avkjølt sjokolade. Bland.

Pisk fløte til krem. Rør inn i sjokoblandingen. Stivpisk eggehvitene og fold forsiktig inn til slutt. Hell over i egnet beholder, og sett i fryseren 1-2 timer før servering.

Kjeks:
Smelt smør og tilsett nøtter. Pisk egg og sukker luftig. Bland eggedosisen med smøret og tilsett mel og bakepulver. Lag flate sirkler (ca 10 cm i diameter) av røren (med god avstand mellom) på et bakepapir. Stek midt i ovnen på 175 grader til de er gyldne/lys brune.



Når du tar dem ut av ovnen er de myke og kan formes f.eks. ved å legge de i en kopp eller skål (gjerne smurt med litt smør eller nøytral olje på innsiden, så de ikke setter seg fast). Når de er stivnet, lirker du dem forsiktig ut, og serverer moussen i dem. Dersom du lager stor porsjon, så kan du lage små kjeks av resten av røra.

Server med en liten klatt krem, litt hasselnøttsirup, hasselnøttkjeks og frisk frukt, f.eks. mandarinsalat eller syltede kirsebær.



Interessert i flere spennende desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Kjempegod, fløyelsmyk iskrem kan lages uten melk og sukker! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)




Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...