Favorittrestauranter

torsdag 23. februar 2012

Mangopudding med bringebær

Nok en sunn dessert på listen. Det er gøy å kamuflere ja-mat som nei-mat! Grethe Roede hadde sikkert flippa helt ut. Denne desserten består kun av mango og mager kesam, kun stivet opp en liten knert gelatin, for å oppnå den klassiske puddingaktige konsistensen. Pudding er kanskje ikke så high fashion lenger – vi lever vel i moussens og sorbetens og graniteens og semifreddoens tidsalder... Men jeg sier: La oss slå et slag for den gode, gamle puddingen. Pudding ruler!



Ingredienser (2 porsjoner)
1 stor, moden mango
1/2 beger kesam eller mager kesam
8 ss sitronsaft
1 ts gelatinpulver
Evt. 1 ss Sukrin eller sukker

Fremgangsmåte
Skrell og mos mangoen med en stavmikser. Bland i kesam. Varm 4 ss sitronsaft i en smørsmelter eller liten kasserolle. Bland gelatinpulveret med de øvrige 4 ss sitronsaft. La svelle i et par minutter. Bland gelatinen med den varme sitronsaften og rør til gelatinen løser seg opp.

Tøm gelatinen i mangomassen og rør godt rundt. Legg over i to porsjonsskåler og dekk til med plastfolie. La stivne i kjøleskap. Det tar en del timer, puddingen kan gjerne stå over natten. Pass bare på at den er godt tildekket og skjermet fra annen sterk matlukt i kjøleskapet.  Pynt med f.eks. bringebær eller frisk mango i terninger. Sunn nok til å spise til frokost – det er puddingen sin det!

NB: Dersom du ønsker en søtere pudding, løs også opp 1 ss sukker eller Sukrin i sitronsaften.








Interessert i flere næringsrike oppskrifter og enkle desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Kjempegod, fløyelsmyk iskrem kan lages uten melk og sukker! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



1 kommentar:

Camilla sa...

Denne vil jeg prøve :) Ser kjempefrisk ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...