Favorittrestauranter

mandag 20. februar 2012

Vietnamesisk kyllingsalat med peanøtter

Sprø, sterk og sunn. Det smarteste med denne salaten, er at den blander proteiner og grønnsaker, men holder for det meste karbohydratene utenfor. Mye proteiner og mye karbohydrater i samme måltid gjør det litt trøblete for magen, i og med at de de to næringstypene har såpass forskjellig fordøyelsestid. Men, nok om det medisinske aspektet – dette er en fantastisk supergod salat! Asiatiske urter, ristede peanøtter, sprøstekt løk og sterksyrlig dressing utgjør en skikkelig smaksbombe.




Ingredienser (4 porsjoner)

1 hel grillet/stekt kylling, helst frittgående selvsagt
1 isbergsalat
2 gulrøtter
1 stor rød chili
2 never ristede peanøtter
Sprøstekt løk (gjerne den fra asiatiske butikker)
Hakkede asiatiske urter (f.eks. mynte, thaibasilikum, koriander)
Evt. bønnespirer
Evt. pillede reker

Dressing

3 hvitløksfedd, revet
2 ss sukker (gjerne palmesukker)
Saft av 5 lime
6 ss fiskesaus
3 ss solsikkeolje
1-2 små hissige thai-chili, med eller uten frø



Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til dressingen og sett til side.

Strimle salat og gulrøtter fint. Bruk gjerne juliennejern på gulrøttene, eller riv grovt på råkostjern. Strimle kyllingen. Grovhakk peanøtter, chili og urter og bland i. Sprøstekt løk og dressing kan serveres ved siden av, eller legges på rett før servering.





Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...