Favorittrestauranter

mandag 15. oktober 2012

Kald agurksuppe med koriander og mynte

Etter å ha vært en runde i ulike butikker på jakt etter økologiske grønnsaker (litt av en skattejakt gitt), hadde jeg endt opp med litt vel mange øko-agurker. Alle butikkene hadde slangeagurk i øko-sortimentet og jeg hadde gått litt bananas. Men det har sine fordeler. For denne dagen var jeg bare nødt til å finne på noe nytt (les: agurknytt), siden kjøleskapet for det meste inneholdt nettopp agurk... Agurksuppe er jo en slager, og med salat av feta, ruccola og pinjekjerner ved siden av ble dette en midt-i-uka-mini-gourmet-opplevelse hva smakskombinasjoner angår!




Ingredienser (2 personer, forrett/smårett)

1,5 slangeagurk (helst øko)
1 håndfull koriander
1 håndfull mynte
1 liten håndfull persille
Saft av ca 1/2 lime
Saft av ca 1/2 sitron
Bittelitt salt
Isbiter
God olivenolje
Rømme
Maldon-salt

Fetasalat
Ruccola
Feta
Ristede pinjekjerner
Hampfrø
Olivenolje
Litt limesaft

Fremgangsmåte

Skyll alle urter og salat godt.

Eller dersom du har vært litt smart, ta ut allerede vaskede og rensede urter fra fryseren. Fryste urter er supert til nettopp dette, og gjør at det eneste du trenger å skaffe av ingredienser til denne suppa er agurk! (Lime, agurk og olje regner jeg som basisingredienser som alltid finnes i hus :-) Kanskje rømme også?)

Skrell agurken og mos den i en blender eller med stavmikser. Tilsett saft, urter og litt salt. Smak til slik at du får god syrebalanse, og passe urtesmak. Du kan bruke mer eller mindre av noen av urtene, eller kun bruke en av dem hvis du ikke har alle. Prøv deg frem.

Tilsett noen isbiter slik at suppa blir god avkjølt.

Du kan sile suppa dersom du vil ha en flott gourmetversjon som er helt glatt, men til hverdags synes jeg det er bortkastede ingredienser.

Server suppa i små boller eller kopper med en rømmeklatt og noen dråper god olivenolje på toppen, samt et dryss Maldon-salt.

Suppa passer godt sammen med fetasalat med ruccola og pinjekjerner. Her er det viktig at du rister pinjekjernerne i en stekepanne til de er gyldne, for å få frem den nøtteaktige smaken.

Hvis du ønsker å utvide til et litt større måltid, kan tartar av rå laks anbefales, sammen med f.eks. avokado.

Er du på utkikk etter flere næringsrike oppskrifter som gavner helsa, ta en titt på tankekilden.com. Her finner du oppskrifter på super mat som gjør kroppen glad!






Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...