Favorittrestauranter

onsdag 11. april 2012

Enchiladas med avokadosalsa

Taco må vel være blant av nordmenns absolutte favoritter, men det er jo greit å utfordre med noen andre tex-mex alternativer innimellom. Enchiladas er en mulighet. Krydre med ulike typer krydder eller bruk en ferdig blanding for enkelhets skyld. Dette er mat som alle i familien burde digge.




Ingredienser (2-3 personer)

400 g kjøttdeig eller finstrimlet biffkjøtt
1/2 løk
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts spisskummin
1 ts tørket chiliflak
1/2 ts hvitløkspulver
- eller bruk ferdig krydderblanding
1 fedd hvitløk
Sort pepper

4 store tortillalefser, mais eller hvete

4 ss rømme
1,5 dl revet gratineringsost, f.eks. cheddar
Finhakket rød chili

Tomatsaus
1 boks hermetisk tomat, naturell
1 ts sukker
1 ss sherryeddik eller hvit eddik
1 fedd hvitløk, revet
1/2 -1 strøken ts salt (smak til)
Sort pepper

Avokadosalsa
4 tomater i terninger eller 12 cherrytomater
1 stor moden avokado
Saft av 1/2 lime
En stor neve frisk (eller frosen) koriander
Maldon-salt

Fremgangsmåte

Kok opp alle ingrediensene til tomatsausen i en liten kasserolle, og la småsimre til du er ferdig til å sette enchiladaene i ovnen.

Sett ovnen på 220 grader.

Stek kjøttdeig, finhakket løk og hvitløk og krydder.

Fyll tortillalefsene med kjøttdeigen og rull sammen. Legg ved siden av hverandre i en smurt, ildfast form.



Hell over tomatsaus, finhakket chili, klatter med rømme og dryss over ost.




Stek i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gjennomvarme og osten er såvidt begynt å bli gylden i kantene.



I mellomtiden hakker du avokado og tomat og blander med de øvrige ingrediensene til salsaen.

Server enchiladas med for eksempel god mais (Green Giant er best på boks) og tortillachips.







Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...