Favorittrestauranter

tirsdag 10. april 2012

Quinoasalat med feta og pestosaus

Tilbake til hverdagen og litt mer næringsnyttig mat! Etter høytider med masse kjøtt, søtsaka og ekstra mye smør i sausene, kommer suget etter mat som gir masse energi og føles frisk og sunn. Quinoa er et næringsrikt frø som brukes omtrent som couscous og bulgur. Masse proteiner, jern og øvrige mineraler trengs når man lirker ræva ut av sofaen og finner tilbake til hverdagen!



Ingredienser (3-4 porsjoner)

4 dl kokt quinoa (2 dl ukokt)
2 håndfuller grønne bønner
4 stilker stangselleri
2 fenikkel
1 hvitløksfedd
1/2 rødløk
3 vårløk
Litt nøtteblanding (f.eks. "salatblanding") - kan sløyfes
Feta
Maldonsalt

Pestosaus
5 ss pinjekjerner
1 hvitløksfedd
1/2 potte basilikum
1 dl vanlig olivenolje
Saft av 1/2 sitron
4 ss lettrømme
Maldonsalt

Fremgangsmåte

Kok quinoa som anvist på pakken. Avkjøl.

Bland alle ingrediensene til sausen bortsett fra rømmen. Mos til en fin puré med stavmikser. Bland inn rømmen. Smak til med Maldonsalt.

Kok opp lettsaltet vann og kok bønnene i 3-4 minutter. Tilsett gjerne litt sitronsaft. Finsnitt fenikkel og stangselleri, stek på medium varme i en stekepanne med litt olje, et grovhakket hvitløksfedd og en god klype salt. Hakk rødløk.

Bland 3 ss av sausen med quinoaen og vend inn fennikel, stangselleri, rødløk og grønne bønner. Anrett på tallerkener. Dryss over litt nøtteblanding, hakket vårløk og smuldret feta. Server mer pestosaus ved siden av.




Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...