Favorittrestauranter

tirsdag 26. april 2011

Bakte søtpoteter med cheddar og bacon

Ny forskning viser at søtpotet virker stabiliserende på blodsukkeret. Men nok om det. Poenget er at søtpotet, cheddar og bacon er en uslåelig kombinasjon. Skal banne på at Churchill spiste mye av dette. Som han en gang uttalte: "Å forstå sin alder, er å forstå dens gleder." Gleden over god cheddar kommer muligens med årene.


Ingredienser (2 porsjoner)

1 skikkelig stor søtpotet (eller flere små)
2 fedd hvitløk
Engelsk cheddar, revet
Bacon
Olivenolje
Sort pepper
Maldon-salt (gjerne den røkte varianten)



Fremgangsmåte
Skrell søtpoteten og del den i terninger. Legg dem over i en ildfast form og tilsett hakket hvitløk, noen ss olivenolje, pepper og litt salt (husk at cheddar og bacon er salt). Vend godt slik at alt blir dekket.

Bak i ovnen på 225 grader til potetene er nesten møre.



Imens steker du bacon-biter i en stekepanne til det nesten er ferdig. Riv eller smuldre cheddar. Ta formen ut av ovnen og dryss over cheddar og baconbiter. Sett formen tilbake i ovnen og stek i 5-10 minutter, til osten er smeltet og potetene helt møre.





Servering
Server gjerne med grønn salat. Grønn lollo og slangeagurk passer fint. Ønsker du en saus eller dressing, kan persillesaus anbefales, evt. en aioli.

Note: Ernæring
Objektivt sett er ikke dette den oppskriften som er lavest på karbohydrater, men har listet den som "lavkarbo" likevel. Ny forskning antyder nemlig at søtpotet virker stabiliserende på blodsukkeret og reduserer insulinresistens. I tillegg inneholder søtpotet store mengder karotenoider, som fungerer som antiokisdanter i kroppen. Den har også mye vitamin C, B2, B5 og B6.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...