Favorittrestauranter

onsdag 27. april 2011

Haloumi og hummus – dynamittmat!

Haloumi er en fast ost fra Kypros som egner seg supert til grilling og steking. Den får en gyllen og sprø stekeskorpe, og er en fin "kjøtterstatter". Servert sammen med hummus av kikerter, chili og hvitløk får du et måltid med høyt protein- og næringsinnhold. Og så tar det bare 10 minutter å kokkelere det hele.


Ingredienser (1 porsjon)

4-5 skiver haloumi (ca 150 g)
1 boks kikerter
1 hvitløksfedd
Sitronsaft
Chili
Olivenolje
Maldon-salt



Fremgangsmåte
Haloumien skjærer du i skiver på 1/2-1 cm og steker i litt olivenolje i stekepanna på begge sider. Ca 5-7 minutter og de er ferdige.



Skyll kikertene godt i kaldt vann i et dørslag. Mos de i en bolle med stavmikser sammen med et grovhakket fedd hvitløk, litt olivenolje, litt hakket chili, en liten klype salt (haloumien er veldig salt, så vær forsiktig her) og en god skvis sitronsaft.

Server gjerne med en tomatsalat eller annet grønt for å få litt farge og saftighet.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...