Favorittrestauranter

onsdag 14. mars 2012

Lefseruller med røykelaks, kremost og dill

Ah, disse berømmelige lefserullene! Ikke et eneste norsk tapasbord uten... Laget nylig et par hundre av disse til et bryllup, og tenkte jeg måtte ta med oppskriften her. Røykelaks (som i utgangspunktet ikke er av mine favoritter) kommer faktisk til sin rett her, på en måte jeg liker. Jeg synes de er best nylaget – da rekker de verken å bli for bløte eller for tørre.



Ingredisenser (10 ruller/munnfuller)
(lunsj eller kvelds til én person, forrett til to personer)

2 lefser (tynnlefse eller Vestlandslefse)
100 g røykelaks

1/2 boks Snøfrisk (naturell eller med dill)
2 toppede ss rømme
Saft av en halv sitron
1 ts finrevet sitronskall
1/2 ts hvit pepper
1/2 rødløk, finhakket
Frisk dill, finhakket


Fremgangsmåte

Hvis du bruker Vestlandslefse må disse bløtes 20 minutter før du kan smøre. Se anvisningene på pakken.

Bland kremost med rømme og de øvrige ingrediensene til kremen, og smør lefsene med dette. Legg på et par skiver røykelaks på begge lefsene, langs den ene kanten. Rull lefsene sammen (rull den veien "mønsteret" i lefsa går, da er det enklere å rulle) til en fast rull (dette ble jammen mye rull og rulling) og skjær hver lefse i fem på skrå. Punktum.







Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...