Favorittrestauranter

torsdag 26. januar 2012

Pad thai hjemme

Jeg var veldig fornøyd den dagen jeg syntes jeg hadde klart å kopiere Rice Bowls pad thai. Egentlig bare det å klare å lage noe som ligner på en relativt autentisk pad thai hjemme. Jeg kommer antagelig til å bli saksøkt av nasjonen Thailand for å påstå noe slikt, men synes det ble ganske bra. Litt fusk hører med til historien. Jeg bruker en pad thai-saus på glass fra TT-marked i Storgata. Dog skal det sies at ferdiggkjøpte sauser betyr alt annet enn ubetinget suksess. Ferske smaksforsterkere som chili, lime og koriander må brukes i tillegg.




Ingredienser (2 porsjoner)

3 bunter risvermicelli (nudler)
3 ss Pad thai-saus
2-3 egg
1-2 røde thai-chili
2 fedd hvitløk
1 lime + 1 ekstra til servering
4 ss fiskesaus
Hakkede peanøtter eller cashewnøtter
Frisk koriander
Bønnespirer
Evt. scampi eller tofu

Fremgangsmåte

Kok nudlene som anvist på pakken til de er nesten al dente. La de renne av. Dersom det er en stund til du skal ha dem over i stekepanna, avkjøl dem i kaldt rennende vann.

Stek og hakk opp eggene i litt olje i en stekepanne og tilsett finhakket hvitløk og chili.



Fra du tilsetter nudlene i stekepanna bør ting gå litt kjapt for at de ikke skal bli overkokte, så ha alle de øvrige ingrediensene ferdig hakket og for hånda!


Tilsett nudlene i eggemassen sammen med saus, fiskesaus og limejus. Bland godt. Tilsett evt. scampi eller tofu som er kokt/stekt på forhånd. Kjøper du ferdigkokte scampi trenger de bare varmes litt sammen med det øvrige. Tilsett hakket koriander og ristede nøtter.


Legg opp i tallerkener og server med  bønnespirer og ekstra koriander på toppen. Legg gjerne med en halv lime så man selv kan justere syrenivået.
























Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...